Rinny: "Die mooie kans wilde ik niet missen."

Nieuws

Waar een weg is, is al 25 jaar Avéro Achmea

15 mei 2023 3 minuten

Op 4 juni 1996 stapte ik als uitzendkracht de imposante Avéro-toren in Leeuwarden binnen. Ik had toen nooit gedacht hier nu alweer 25 jaar te werken. Saai? Absoluut niet. Geen dag is hetzelfde, ik heb het hier buitengewoon naar m’n zin.

Waarom ik nog steeds bij dit fijne bedrijf werk? Dat is heel simpel. Het warme rode Avéro Achmea bloed stroomt trots door m’n aderen. De kernwaarden toegankelijk, persoonlijk en betrokken passen me als een goed zittende jas. Ik vond en vind hier een werkgever die veel kansen en mogelijkheden biedt om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo het verschil mogen maken, daar haal ik veel voldoening uit. Nog steeds, iedere dag weer.

Het begon allemaal op de hypotheekafdeling
Ik had net mijn studie 'Makelaardij Onroerend Goed' goed afgerond. Diploma op zak, lekker met een vriendin genieten van een heerlijke vakantie, eropuit met de fiets en een tent. Dat was het plan. Toen belde het uitzendbureau: “Wil je bij Avéro werken? Ze hebben meteen iemand nodig.” Die mooie kans om te werken in een branche die bij je opleiding past, wilde ik niet missen. We schoven de vakantie op. En ik startte als administratief ondersteuner bij Avéro Hypotheken.

Volop ruimte voor plezier en ontwikkeling
Ik leerde veel in mijn tijd bij Avéro Hypotheken. Ik groeide door van administratief ondersteuner naar senior hypotheek acceptant. Op 1 mei 1998 was daar de beloning en kreeg ik mijn contract om direct voor Avéro te werken. Samen met een heerlijke club jonge, energieke en betrokken mensen. In een drukke, hectische omgeving. Een plek waar ook volop ruimte en stimulans was om met verschillende opleidingen m’n kennis nog verder te vergroten. Na 7 jaar werd het tijd om verder te kijken. Door centralisering verhuisde de afdeling namelijk helemaal naar de andere kant van het land.

Nieuwe kansen zien, een nieuwe weg inslaan
Onder het motto ‘Waar een weg is, is Avéro’, koos ik voor mijn eigen pad binnen Avéro. Ik vond m’n bestemming bij de afdeling Schade Particulier. Een compleet andere tak van sport. Ook hier kreeg ik de mogelijkheid verschillende verzekeringsdiploma’s te halen. Met nog meer kennis de diepte in en volop ervaring opdoen. Ik hielp onze adviseurs een aantal jaar met passende verzekeringspakketten voor particuliere klanten, en maakte toen de volgende stap: naar Zakelijk Schade.

Bij de commerciële binnendienst Schade Bedrijven viel ik met mijn neus in de boter
Bij deze hechte club met vooral mannen zat ik perfect op mijn plaats. Natuurlijk was het zaak om hier als vrouw m’n mannetje te staan, maar de warme sfeer was en is geweldig. En ook hier pakte ik de gegeven kansen om mezelf door te ontwikkelen. Zo groeide ik door naar senior acceptant en mag ik nieuwe collega’s begeleiden en meedenken over de nieuwe propositie die er binnenkort aankomt. Heerlijk, om zo mijn kennis en ervaring te delen en ook van elkaar te leren.

25 jaar bij Avéro saai? Absoluut niet!
Al ruim 25 jaar bij hetzelfde bedrijf werken klinkt saai. Dat is het absoluut niet! De jaren vlogen voorbij. En dat zegt voor mij vooral veel over de sfeer, de waarden en de wil om er te zijn voor onze adviseurs die me iedere dag weer uitdagingen en plezier geven. Ik ben er nog steeds absoluut trots op dat ik voor dit mooie merk mag werken.

Vergeet niet waar je vandaan kwam
De wortels van Achmea liggen in Friesland. Waar onze coöperatieve voorgangers in 1811 in het dorpje Achlum de handen ineen sloegen om zich te verzekeren tegen de financiële risico’s van brand. Als echte ‘Liwwadder’ voel ik me bij Avéro Achmea dan ook als een vis in het water. Maar de Leeuwarder uitdrukking: “Ut het nooit wat weest, ut sil nooit wat wurde, as’t in Liwwadden geboren bist, kist ut wel skudde (het is nooit wat geweest, het zal nooit wat worden, als je in Leeuwarden geboren bent, kun je het wel vergeten), die vlieger gaat dus niet altijd op. Zeker voor mij niet. Ik kijk met veel plezier terug op wat 25 jaar lang was. En ik ben nog veel benieuwder naar wat er allemaal nog komt.

Avéro Achmea is in beweging, ik blijf dat ook
Ik hoop dat ik met veel plezier, uitdaging en gezondheid samen met mijn fijne collega’s en betrokken adviseurs nog mooie stappen mag maken. Met mijn eigen mooiheid elke dag het verschil maken, maakt me blij. Daar haal ik mijn motivatie, voldoening en waardering uit.

Rinny
Commerciële Binnendienst Schade Bedrijven

Ook interessant voor u