Van risico's afdekken naar risicogestuurd advies

Nieuws

Maak de stap van een gesprek over risico’s afdekken naar risicogestuurd advies

18 okt 2022 1 minuut

Als adviseur zit u vaak bij relaties aan tafel op het moment dat er schade is. Maar hoe fijn zou het zijn als u kunt helpen schade vóór te zijn? De training Risicoadviseur van Voorzie geeft u praktische bagage om gesprekken te voeren over risico’s vermijden en verminderen. Dat geeft duidelijkheid en vooral ruimte om waarde te creëren. Voor uzelf en voor uw relaties.

De rol van risicomanager wordt steeds belangrijker
De rol van adviseurs verandert al een tijdje. Gaf een adviseur vroeger vaak alleen financieel advies, tegenwoordig wordt de waarde van risicomanagement steeds groter. Toch staat risicomanagement nog niet altijd scherp op het netvlies van adviseurs. Terwijl dat écht belangrijk is in uw rol als zakelijke sparringpartner.

Een totaalaanpak bevestigt uw toegevoegde waarde
Zakelijke klanten willen niet alleen advies over hoe ze risico’s met een verzekering kunnen afdekken. Ze willen weten hoe ze nu en op de lange termijn kunnen omgaan met risico’s, zowel operationeel als strategisch. Stel u een gesprek voor waarin niet uw klant, maar ú met de vragen komt. Dat is waar risicomanagement begint. Zo maakt u niet alleen risico’s inzichtelijk. U breidt uw adviesrol uit met een totaalaanpak van risico’s analyseren tot helpen managen. Zo wordt de waarde van uw advies voor uw relatie nog veel groter.

De training Risicoadviseur van Voorzie helpt u hierbij
Hoe past u risicomanagement toe in uw adviespraktijk? Hoe maakt u van een verzekeringsgesprek echt risicogestuurd advies? Via Voorzie biedt Avéro Achmea de training Risicoadviseur aan. Een 2-daags programma vol praktische tips om gesprekken over risico’s te voeren, risico’s als kansen te zien en toegevoegde waarde te bieden. Voor u hét instapmoment om aan de slag te gaan met risicogestuurd adviseren.

We helpen u graag verder
Heeft u vragen over de training Risicoadviseur of wilt u meer weten over risicomanagement? Bel onze collega’s van de Commerciële Binnendienst op 088 462 46 18. Ze zijn er van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Mailen kan ook naar CBDschade@avero.nl.

Ook interessant voor u