We passen de acceptatieregels voor de BedrijfActiefPolis (BAP) aan

27 jul 2020
Volmachten

Binnen de BedrijfActiefPolis (BAP) kan je kiezen uit 1.278 bedrijfsactiviteiten. En aan iedere verzekering voor een bedrijfsactiviteit zijn via VPI acceptatieregels gekoppeld. Deze regels bepalen of een verzekering voor een bedrijfsactiviteit online acceptabel is, acceptabel kan worden via onze brancheconsultants, of niet acceptabel is. We passen de acceptatieregels aan om de verzekeringsmogelijkheden te verruimen. We verwerken de nieuwe regels in Atosi VPI Acceptatie. En ze gelden vanaf 1 oktober 2020.

Er zijn veel aanpassingen binnen de aansprakelijkheidsverzekering 
Regelmatig evalueren we de acceptatieregels met onze brancheconsultants. Voor de aansprakelijkheidsverzekering binnen BAP passen we de acceptatieregels voor veel bedrijfsactiviteiten aan. Zo kunnen risico’s sneller online geaccepteerd worden, vaak zonder tussenkomst van onze brancheconsultants. Voor een klein aantal bedrijfsactiviteiten verzwaren we de acceptatieregels.

We herstellen meteen een foutje in de AVB optiedekkingen 
Naast het aanpassen van acceptatieregels herstellen we ook een technische fout. Voor veel bedrijfsactiviteiten stonden de AVB optiedekkingen OBR (Opzicht Bewerking, Behandeling & Reparatie) en OSO (Opzicht Stalling Objecten) ten onrechte op niet acceptabel. Dat passen we aan.

Veel meer bedrijfsactiviteiten kunnen nu wel online geaccepteerd worden

Deze wijzigingen voeren we door:


 

Aantal bedrijfsactiviteiten Huidige acceptatieregel Nieuwe acceptatieregel
135 Accepteren via branceconsultant Online acceptabel
 2 Niet acceptabel Online acceptabel
12 Niet acceptabel Accepteren via brancheconsultant
25 Gelijk acceptabel Accepteren via brancheconsultant
4 Gelijk acceptabel Niet acceptabel
24 Accepteren via brancheconsultant Niet acceptabel
We verruimen de acceptatieregels voor optiedekkingen
De aantallen bedrijfsactiviteiten die we aanpassen staan hieronder:

Dekking Gewijzigde acceptatieregels
OBR(Opzicht Bewerking, Behandeling & Reparatie) 573 bedrijfsactiviteiten van niet acceptabel naar acceptabel,165 bedrijfsactiviteiten van niet acceptabel naar accepteren via brancheconsultant,     7 bedrijfsactiviteiten van acceptabel naar accepteren via brancheconsultant of niet acceptabel
OSO(Opzicht Stalling Objecten) 723 bedrijfsactiviteiten van niet acceptabel naar acceptabel, 321 bedrijfsactiviteiten van niet acceptabel naar accepteren via brancheconsultant
Heeft u vragen over het wijzigen van de acceptatieregels?
Neem dan gerust contact op met uw volmachtspecialist Schade of uw accountmanager.