Via ASK toegang tot agro producten en diensten

Nieuws

Via een Agro Service Kantoor krijgt u toegang tot onze agro producten en diensten

28 jun 2021 2 minuten

Avéro Achmea is een belangrijke verzekeraar in de intermediaire markt voor het verzekeren van activiteiten van agrarische ondernemers in de land- en tuinbouw. De producten en diensten voor deze doelgroep zijn niet bereikbaar voor alle individuele intermediairs waar Avéro Achmea mee samenwerkt. Toch is er voor iedere intermediair in Nederland een oplossing om relaties met agrarische activiteiten te verzekeren bij Avéro Achmea. En dat is bij veel kantoren niet bekend.

Specialistische kennis noodzakelijk voor agrarische bedrijfsvoering
Globalisering, schaalvergroting, klimaat, dierenwelzijn, digitalisering en wet- en regelgeving hebben veel invloed op de agrarische bedrijfsvoering. Deze onderwerpen vragen om specialistische kennis en een intensieve samenwerking tussen klant, adviseur en verzekeraar. Avéro Achmea werkt samen met intermediaire organisaties die veel kennis hebben van de ondernemersrisico’s in de agrarische sector. Een aantal van deze intermediaire organisaties zijn tevens Agro Service Kantoor. 

Een Agro Service Kantoor ondersteunt u bij het verzekeringsadvies aan uw agrarische relatie
Een Agro Service Kantoor (ASK) is een intermediaire organisatie die ook andere intermediaire organisaties ondersteunt. Krijgt u bijvoorbeeld een agrarisch ondernemer in uw portefeuille, die verzekerd is via Avéro Achmea of een andere verzekeraar, maar u heeft zelf geen agrarische kennis in huis? Dan kan een ASK u hierbij ondersteunen. Het ASK bepaalt in overleg met u wat het beste is voor de agrarisch ondernemer en hoe het proces en de beloning eruitzien. Avéro Achmea heeft hierin geen enkele rol. 

Als na overleg met u blijkt dat de agrarisch ondernemer verzekerd wordt bij Avéro Achmea, dan kan dat alleen via het agentschap van een ASK. In dat geval draagt u tegen een vergoeding de agrarisch ondernemer over aan een ASK. De ondernemer krijgt dan het juiste advies, is verzekerd bij de verzekeraar met de meeste kennis in de agrarische sector en wordt begeleid door een gespecialiseerd adviseur.

Uit enquête blijkt dat merendeel niet bekend is met ondersteuning vanuit een ASK
Bij intermediaire organisaties hebben we een enquête gehouden over de bekendheid en de rol van een ASK. Hieruit kwamen de volgende punten naar voren:

  • 61% is onbekend is met de ondersteuning vanuit een ASK.
  • 20% hiervan wil wel graag gebruikmaken van deze ondersteuning.
  • Kantoren die gebruik willen maken van de diensten van een ASK realiseren zich van tevoren vaak niet dat de klant uiteindelijk wordt overgedragen aan een ASK. Het kantoor krijgt hiervoor een eenmalige vergoeding van een ASK.
  • Het advies naar de klant vanuit een ASK wordt zeer hoog gewaardeerd.

Vind een ASK bij u in de buurt
Op onze website staat vermeld wie de Agro Service Kantoren zijn, wat hun specialisme is (landbouw/glastuinbouw) en welke regio zij bedienen. Ook kunt u via Vind een adviseur een agro kantoor bij u in de buurt vinden door te kiezen voor “Agrarische verzekering” en uw postcode of woonplaats in te vullen. U krijgt dan een lijst met alle intermediairs die toegang hebben tot de agrarische verzekeringen en diensten van Avéro Achmea.

Ook interessant voor u