Kies ook voor AOW volgende eindleeftijd

Nieuws

Stijgende AOW-leeftijd en WIA aanvullingsverzekeringen

16 jan 2023 1 minuut

De leeftijd waarop Nederlanders recht hebben op AOW gaat in 2028 omhoog naar 67 jaar en 3 maanden. Dat kan ook gevolgen hebben voor de WIA-aanvullingsverzekeringen voor uw relaties. Is het tijd om de eindleeftijd van de verzekering ook aan te passen? Dit kan bij Avéro Achmea.

Door de stijgende AOW-leeftijd ontstaat er misschien een inkomensgat voor (arbeidsongeschikte) medewerkers van uw relaties. Om dit te voorkomen biedt Avéro Achmea de mogelijkheid om de eindleeftijd van een WIA-verzekering automatisch aan te laten sluiten op de werkelijke AOW-leeftijd. Dit noemen we een ongemaximeerde AOW-volgende eindleeftijd. Deze flexibele eindleeftijd hebben we voor al onze inkomensproducten, waaronder ons WIA-Aanvullingsproduct Inkomen op Peil met de standaard inkomensgarantie van minimaal 70% tot een loon van €125.000.

Voor nieuwe WIA-verzekeringen kunt u direct de ongemaximeerde AOW-eindleeftijd kiezen. Bestaande WIA-verzekeringen met een vaste eindleeftijd kunnen worden omgezet naar de ongemaximeerde AOW-eindleeftijd. Neem hiervoor contact op met uw vaste contactpersoon of bel uw accountmanager. 

Wij helpen u graag
U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur via 055 579 21 00. Stuurt u liever een e-mail? Ons e-mailadres is: inkomen.avero@achmea.nl.

Ook interessant voor u