Van dominee naar HR-manager bij Achmea

Nieuws

Duurzame inzetbaarheid: van dominee naar HR-manager Achmea

24 feb 2021 2 minuten

“Vertrouwen in jezelf, en in anderen. Denken in kansen, de regie nemen, bewuste keuzes maken en daar ook de consequenties voor nemen. Dat is voor mij duurzame inzetbaarheid.” Johan Blok weet waar hij over praat. “Na een studie theologie ben ik dominee geworden. Nog steeds sta ik zo’n 10 keer per jaar op het kansel.”

We hebben behoefte aan concrete resultaten
In het dagelijks leven is Johan Blok senior manager Rewards, Analytics & Wellbeing bij Achmea en lid van de Stuurgroep Sociale Agenda. Zijn functiebenaming bestaat uit een mondvol veelbelovende Engelse woorden. (lachend) “Eind 2019 is besloten dat de Human Recources expertise binnen de holding ook buiten Nederland inzetbaar moet zijn. Waarbij welzijn belangrijker is dan welvaart,” benadrukt Blok. Dit laatste vormt een mooie overstap naar het onderwerp van dit interview: de Sociale Agenda waarin duurzame inzetbaarheid centraal staat en daarmee het welzijn van medewerkers.

Regie nemen over je loopbaan en werken aan duurzame inzetbaarheid
Voor Blok staat duurzame inzetbaarheid gelijk aan vertrouwen in jezelf en in anderen. “Ik ben dominee, maar vlak voor mijn 30e ben ik iets heel anders gaan doen. Daar geloof ik in. Dat je in je leven heel andere dingen kan doen. Je moet jezelf continu blijven ontwikkelen om relevant te blijven. In je loopbaan, maar ook op sociaal vlak. Als je dat niet doet, ben je niet langer van toegevoegde waarde. Zo wist ik, voordat ik bij Achmea in deze functie terecht kwam, bijvoorbeeld niets van pensioenen. Nu weet ik er bijna alles van. Je moet nieuwsgierig blijven. Nieuwe dingen leren vormt daar een belangrijk onderdeel van.”

Lees het interview met Johan Blok verder op verzekeraars.nl.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Ook interessant voor u