Avéro Achmea dit jaar over op eHerkenning

Digitalisering

Avéro Achmea gaat dit jaar over op eHerkenning

12 apr 2021 1 minuut

eHerkenning is de opvolger van het Digitaal Paspoort en inmiddels uitgegroeid tot een robuust gestandaardiseerd inlogsysteem. Met deze nieuwe branchestandaard voor online authenticatie kunnen bedrijven betrouwbaar en veilig online zaken doen.

eHerkenning in Podium
Eind 2020 heeft u uw Digitaal Paspoort vernieuwd. Ongeveer 60% van de gebruikers maakte daarbij al gebruik van eHerkenning. Dit jaar gaan ook wij over op eHerkenning als noodzakelijke vervanging van het Digitaal Paspoort. Toegang tot Podium is dan alleen mogelijk met eHerkenning.

Blijf op de hoogte met de voortgangsmonitor eHerkenning
SIVI (Standaardisatie Instituut voor Verzekeringen in de Intermediairbranche) lanceerde eind 2020 de Monitor migratie eHerkenning. Deze monitor laat op periodieke basis de voortgang inzake het gebruik en de adoptie van eHerkenning zien. Ook wij houden u via onze nieuwsbrieven op de hoogte van de voortgang. Uiterlijk eind december 2021 werken alle gebruikers en Avéro Achmea met eHerkenning. Het Digitaal Paspoort behoort dan definitief tot het verleden. Meer detailinformatie over eHerkenning vindt u op de website van SIVI.

Ook interessant voor u