We zetten de voorwaarden voor u op een rij

Agrarisch

Tijdelijke beperkte branddekking voor agrarische ondernemers die vóór 31 december nog opdracht geven voor de verplichte elektra inspectie

19 dec 2022 1 minuut

Graag informeren wij u over de tijdelijke beperkte branddekking voor agrarische ondernemers die vóór 31 december 2022 nog opdracht geven voor de verplichte elektra inspectie. Aanleiding voor deze regeling is het aantal reacties van adviseurs en agrarische ondernemers bij wie nog geen elektra inspectie is ingepland.

Tijdelijke beperkte branddekking voor agrarische ondernemers die vóór 31 december nog opdracht geven voor de verplichte elektra inspectie
Agrarische ondernemers die voor 31 december 2022 voor de 1e keer moeten voldoen aan de eisen genoemd in de clausule ‘Elektra inspectie bij branddekking’ (groep 3), komen we tegemoet met een tijdelijke beperkte branddekking. Tot uiterlijk 30 juni 2023 vervangen wij de sanctie ‘geen dekking’ door een ‘verhoogd eigen risico’ bij brandschade. 

Alle voorwaarden bij de tijdelijke beperkte branddekking voor u op een rij

  1. De agrarische ondernemer toont aan dat hij of zij op uiterlijk 31 december 2022 een overeenkomst heeft met een inspectiebedrijf voor het uitvoeren van de elektra inspectie die is vermeld in de clausule op zijn of haar verzekeringsbewijs.
  2. De agrarische ondernemer heeft tot en met 30 juni 2023 de tijd om de elektra inspectie uit te laten voeren inclusief herstel van fouten.
  3. Bij brandschade in de periode tot en met 30 juni 2023 geldt een extra eigen risico van 15% van het schadebedrag met een minimum van € 25.000 (was € 50.000), maar alleen als aan de 1e voorwaarde is voldaan. Dit eigen risico komt bovenop het huidige eigen risico.
  4. Na 30 juni 2023 vervalt deze tijdelijke regeling. Als bij brandschade in de periode na 30 juni 2023 blijkt dat niet voldaan is aan de verplichte elektra inspectie inclusief herstel van de fouten, dan is de sanctie ‘geen branddekking’ weer van kracht. 


Adviseurs bemiddelen voor deze tijdelijke regeling
Er gaat hierover geen directe communicatie vanuit Avéro Achmea naar agrarische ondernemers. Breng deze tijdelijke regeling dus zelf onder de aandacht van uw agrarische relaties. Want nog steeds geldt: laat de verplichte elektra inspectie zo snel mogelijk inplannen en uitvoeren om branddekking te behouden.

U vindt het bericht ook terug op Brein.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op
De medewerkers van Polisbeheer Agro helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur via 071 568 98 90. Zij helpen u graag.

Ook interessant voor u