vrouw rood shirt laptop

SUAG Service: inzicht in alle WIA-verzekeringen

Volmachten

Voor alle WIA-verzekeringen de juiste informatie door unieke SUAG Service

1 minuut

Heeft de werkgever bij ons een WIA-aanvullingsverzekering (niet-Pensioenwet) of een WGA ERD verzekering? En ons een machtiging gegeven voor SUAG (Status Uitkering Arbeidsgeschiktheid)? Dan ontvangen wij van UWV wijzigingen in het arbeidsongeschiktheidspercentage van de bij ons als WIA-instromer aangemelde medewerker. De werkgever hoeft hier niets voor te doen. WIA-verzekeringen die onder de Pensioenwet vallen hebben een automatische koppeling met UWV.

Met unieke SUAG Service inzicht in alle WIA-verzekeringen
Door een SUAG-machtiging van de werkgever ontvangen wij ook informatie van niet-Pensioenwet producten. Zoals een WGA Uitstap- en Hiaat Uitgebreidverzekering. Zo hebben wij voor alle WIA-verzekeringen inzicht in de arbeidsongeschiktheidsgegevens van een (ex-)medewerker. Is een medewerker door de werkgever bij ons aangemeld als WIA-instromer? En verandert UWV de status van een arbeidsongeschikte medewerker? Bijvoorbeeld het arbeidsongeschiktheidspercentage van 40% naar 60%. Dan informeren zij ons hierover. En passen wij de WIA-vergoeding voor de medewerker aan. Zo ontvangt de medewerker altijd de juiste vergoeding. Daarnaast hoeft de werkgever die verzekerd is voor WGA ERD geen wijzigingsbeslissingen van UWV meer aan ons door te sturen.

Belangrijkste voordelen van SUAG Service
Arbeidsongeschikte medewerkers ontvangen bij wijziging in het arbeidsongeschiktheidspercentage altijd de juiste WIA-aanvullingsuitkering. Hierdoor toont de werkgever goed werkgeverschap.
Werkgever die verzekerd is voor WGA ERD hoeft geen wijzigingsbeslissingen van UWV naar ons door te sturen. 
Adviseur hoeft niets te doen.

SUAG-machtiging van werkgever nodig voor gegevensuitwisseling met UWV
Om de gegevensuitwisseling met UWV mogelijk te maken, heeft UWV van ons een machtiging van de werkgever nodig. Dit noemen wij de SUAG-machtiging. Deze machtiging is onderdeel van het aanvraagformulier bij een WIA Aanvullingsverzekering en een WGA ERD verzekering.

Neem bij vragen contact op met een deskundige
Wilt u meer weten over onze WIA-verzekeringen of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze Commerciële Binnendienst via 055 579 21 00. Of bel uw accountmanager. Wij helpen u graag. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook: inkomen.avero@achmea.nl.

Ook interessant voor u