WerkgeverZeker helpt werkgevers met de zorgplicht 

20 jun 2019
Nieuws

De zorgplicht van werkgevers voor werknemers is de laatste jaren uitgebreid. De risico’s voor werkgevers nemen daardoor ook toe. Als adviseur helpt u de werkgever door deze te wijzen op de risico’s en te adviseren over oplossingen. Bijvoorbeeld met de WerkgeverZeker verzekering.

De zorgplicht gaat verder dan alleen de werkvloer
De werkgever is verplicht om maatregelen te treffen en aanwijzingen te geven voor een veilige werkomgeving. Ook als een ongeval gebeurt tijdens het thuiswerken, een teamuitje of een bezoek aan een klant, is de werkgever vaak verantwoordelijk voor de financiële gevolgen. 

De WerkgeverZeker dekt de financiële gevolgen van een ongeval  
Een ongeval is al vervelend en ingrijpend genoeg. Wij staan de ondernemer en medewerker bij om de situatie zo goed mogelijk op te lossen. Er is geen aansprakelijkheidsvereiste wat juridisch getouwtrek voorkomt. Met de WerkgeverZeker verzekering dekt de werkgever in 1 klap de uitgebreide werkgeversrisico’s af. Ook bij hulpkrachten, stagiairs, uitzendkrachten, gedetacheerden en ZZP’ers. 

De voordelen van de WerkgeverZeker verzekering
• Uitkering van de daadwerkelijk geleden schade (tot een vastgesteld maximum) ongeacht de schuldvraag
• Geen juridisch getouwtrek over de aansprakelijkheid
• Arbeidsverhouding wordt niet geschaad door een aansprakelijkstelling na een ongeval
• Passend bij “Het Nieuwe Werken”: thuiswerken, woon-werkverkeer en ongevallen in privétijd zijn meeverzekerd
• Gemiste arbeidsinzet optioneel meeverzekeren

Een praktijkvoorbeeld
Frans werkt in een magazijn met metalen onderdelen. Op weg naar het kantoor van zijn leidinggevende blijft hij haken aan een pallet. Hij valt en loopt een gecompliceerde beenbreuk op. Frans heeft letselschade en de werkgever moet een kostbare arbeidskracht missen. Wie vergoedt de letselschade? Het is niet zeker of de werkgever iets te verwijten valt. Met de WerkgeverZeker verzekering lost u beide problemen op. Zowel de letselschade als een vergoeding voor de gemiste arbeidskracht, zijn gedekt binnen deze verzekering. Doordat er geen aansprakelijkheidsvereiste is, is juridisch getouwtrek dan niet meer nodig.

Combineer het met de Aansprakelijkheidsverzekering
De WerkgeverZeker verzekering kunt u in combinatie met de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) adviseren aan uw relaties. Wij dekken dan de meeste werkgeversrisico’s rondom ongevallen van medewerkers. Daarmee is de werkgever zorgeloos verzekerd tegen uiteenlopende risico’s en uitgebreide werkgeversaansprakelijkheid.

Kijk voor meer informatie over de WerkgeverZeker verzekering op de site of neem contact met ons op
Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 18. Mailen kan naar accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl

Bron: Avéro Achmea