WIA Aanvulling Zorg & Welzijn voor sector 35

Nieuws

Steeds meer vraag naar de WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn

10 mei 2021 2 minuten

Steeds meer werkgevers weten ons te vinden voor de WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn. Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee. Belangrijk om te melden is dat deze verzekering alleen bedoeld is voor werkgevers in de sector Zorg (sectornummer 35) aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). En niet voor de sector Welzijn. Hier is nog wel eens verwarring over.

Uw relatie bepaalt zelf hoe hij of zij de medewerkers verzekert
De WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn sluit naadloos aan op de uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid vanuit het PFZW. Hieronder in het kort de belangrijkste kenmerken: 

Aanvulling op WIA-uitkering mogelijk bij een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen 35% en 100%

  • Als werkgever kiest u zelf op welke manier u uw medewerkers verzekert. 
  • Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen de 35% en 80% is er standaard een aanvulling tot 70% van het bruto jaarloon tot de AOW-leeftijd (eventueel gemaximeerd op 67, 68, 69 of 70 jaar).
  • Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen de 80% en 100% kunt u kiezen voor een extra aanvulling van 10% van het verzekerde bruto jaarloon. 
  • Benut uw arbeidsongeschikte medewerker minimaal 50% van zijn restverdiencapaciteit? Dan verhogen wij de WIA-aanvulling automatisch met 5%. 
  • Het maximaal te verzekeren bruto jaarloon is €200.000.


Optioneel: een compensatie voor medewerkers die tussen 15% en 35% arbeidsongeschikt zijn aanvullend meeverzekeren 

  • Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage van minder dan 35% heeft de medewerker geen recht op een WIA-uitkering van UWV of het PFZW. 
  • De medewerker gaat waarschijnlijk minder werken en dus ook minder verdienen. 
  • Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen de 15% en de 35% kunt u ervoor kiezen dat deze medewerker wél een tijdelijke uitkering krijgt.


Let op!
Offertes voor de WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn zijn alleen via de Commerciële Binnendienst aan te vragen en staan niet in Atosi. 

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie
We hebben een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over de PFZW en de WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze collega’s van de Commerciële Binnendienst. Zij helpen u graag. U bereikt hen op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur op 055 579 21 00. Of stuur een e-mail naar inkomen.avero@achmea.nl

Ook interessant voor u