Nieuwe subsidie voor 'NL leert door'

Nieuws

Nieuwe subsidie: ‘NL leert door met inzet van sectoraal maatwerk’

24 mrt 2021 1 minuut

Op 2 maart publiceerde het ministerie van SZW de 3e ‘NL leert door’ regeling: ‘NL leert door met inzet van sectoraal maatwerk’. Met deze regeling is €71,5 miljoen subsidie beschikbaar om het behoud van werk of het vinden van ander werk te stimuleren en faciliteren. Vanaf 15 maart 2021 kunnen samenwerkingsverbanden van werkgevers en werknemers in sectoren subsidie aanvragen.

4 activiteiten om maatwerktrajecten vorm te geven
De NL leert door subsidie is bedoeld om werkenden in de sector persoonlijk te ondersteunen en begeleiden bij om- en bijscholing. Of bij het vinden van ander werk. Deze 4 activiteiten worden hierbij aangeboden:

  • ontwikkeladvies;
  • scholing;
  • EVC (Erkenning van eerder Verworven Competenties) of;
  • begeleiding naar ander werk.

Het is de bedoeling om maatwerktrajecten aan te bieden. Per traject wordt bekeken wat iemand nodig heeft. Waar de een geholpen is met alleen ontwikkeladvies, heeft de ander bijvoorbeeld scholing en meer begeleiding nodig om door te stromen naar ander werk.

Subsidie aanvragen kan vanaf 15 maart tot en met 26 april
Subsidieaanvragers kunnen vanaf 15 maart terecht op het subsidieportaal van Uitvoering van Beleid. Het aanvraagtijdvak sluit op 26 april om 17.00 uur. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Meer over de eisen waaraan een aanvraag moet voldoen, leest u op de site van het Ministerie van SZW.

Bron: Rijksoverheid

Ook interessant voor u