MKB Verzuim ontzorg: regie ligt bij casemanager 

Nieuws

MKB Verzuim ontzorg-verzekering: meteen contact na de eerste verzuimdag

19 sep 2022 1 minuut

De MKB Verzuim ontzorg-verzekering is bedoeld om kleinere werkgevers te ontlasten. Niet alleen financieel, maar ook bij de re-integratie van zieke medewerkers. We zetten de voordelen voor u op een rij.

Verzuimreductie en minder WIA-instroom 
De MKB Verzuim ontzorg-verzekering van Avéro Achmea dekt het risico op loondoorbetaling. Met deze verzekering inclusief aanvullende diensten en een casemanager die de regie voert over het proces, nemen we de werkgever veel zorgen uit handen. Samen werken we zo aan het terugdringen van verzuim, minder WIA-instroom en snelle werkhervatting. Dat is goed voor de werkgever, de medewerker en voor Nederland. 

Een casemanager voert de regie over de re-integratie
Bij dreigend langdurig verzuim wordt per verzuimgeval een casemanager toegewezen. Wat doet een casemanager eigenlijk? De casemanager:

  • voert namens de werkgever en de medewerker de regie over de re-integratie.
  • neemt kort na de eerste verzuimdag al contact op met de werkgever én (zo nodig) met de zieke medewerker.
  • ondersteunt de medewerker bij het maken van een eigen re-integratieplan en een plan van aanpak.
  • adviseert over de interventies die bijdragen aan een optimale re-integratie. Een gesprek tussen casemanager, werkgever en medewerker kan hier onderdeel van uitmaken. 

Kortom: de casemanager ontzorgt, is de regisseur en monitort de verplichte stappen vanuit de Wet verbetering poortwachter.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Kijk voor vragen over onze MKB Verzuim ontzorg-verzekering bij de veelgestelde vragen op onze website. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan uw vaste contactpersoon op 055 579 21 00. Of bel uw accountmanager. Wij helpen u graag.

Ook interessant voor u