Intakemoment WIA Re-integratieproces aangepast

Nieuws

Intake WIA Re-integratieproces verschoven vanaf 1 januari 2022

14 feb 2022 1 minuut

Werkgevers hebben zelf vaak al een goede aanpak om een zieke medewerker te ondersteunen. Daarom hebben wij vanaf 1 januari het intakemoment voor het WIA Re-integratieproces verschoven.

Vanaf 1 januari intakemoment naar 91 weken
Normaal belden wij uw relatie direct na de 42e weekmelding. Dit pasten wij aan. Is een medewerker vanaf dit jaar na 91 weken nog steeds ziek? Dan pas neemt een casemanager contact op met uw relatie. Samen met een team van experts zorgen wij dan voor een zo goed mogelijk WIA Casemanagement.   

Heeft uw relatie al eerder hulp of advies nodig?
Dan staat onze helpdesk klaar. Ze zijn te bereiken op 055 579 24 49. Mailen kan natuurlijk ook naar langverzuim@achmea.nl.

Uw relatie doet nog steeds de 42e weekmelding 
Zowel bij UWV als via ons Meldloket doet uw relatie nog steeds de 42e weekmelding. Zo weten wij op tijd dat uw relatie te maken heeft met een langdurig zieke medewerker. En dat deze medewerker mogelijk gebruik moet maken van de WIA-verzekering. Eind februari ziet uw relatie deze melding op het Meldloket.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op
Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur via 055 579 21 00. Of stuur een e-mail naar inkomen.avero@achmea.nl.

Ook interessant voor u