Uw advies is van belang in onzekere tijden

Nieuws

In onzekere tijden is de waarde van advies groot

11 jul 2022
2 minuten

Eerst een coronapandemie, nu een oorlog in Oekraïne die de wereld schokt. De impact is overal te merken. De nieuwe realiteit is er een van grote onzekerheid en ook uw zakelijke relaties voelen de gevolgen. Waar moeten ze aan denken als het om bedrijfsverzekeringen gaat? En hoe helpt u ze anticiperen op (on)voorspelbare risico’s in deze bijzondere tijden? Dat zetten we graag voor u op een rij.

Kijk samen of de verzekerde som van de voorraad nog klopt
Materialen zijn lastig of soms helemaal niet te verkrijgen. Schaarste zorgt voor enorme prijsstijgingen. Zo stijgen de prijzen van bijvoorbeeld hout en staal nog elke dag. Door de hogere prijzen is de kans groot dat (handels)voorraden nu meer waard zijn dan de verwachte vervangingswaarde. Het gevolg is dat ondernemers (vaak ongemerkt) onderverzekerd raken. Voorkom verrassingen en kijk samen met uw relatie of het nodig is om de verzekerde som aan te passen.

Bespreek de gevolgen van een langere uitkeringstermijn
De meeste bedrijfsschadeverzekeringen keren na 1 jaar uit. Maar door de schaarste van materialen en lange levertijden kan de herstelperiode na schade voor bedrijven nu langer zijn. Mogelijk wordt een deel van de schade daarom niet vergoed. Het kan een goed idee zijn om de uitkeringstermijn van de verzekering te verlengen, maar dat heeft natuurlijk gevolgen voor de premie. We raden u aan om de gevolgen van een langere herstelperiode en de best passende dekking met uw relatie te bespreken.

Verzekerd blijven van bedrijfscontinuïteit: risicogericht adviseren
Uw relaties kunnen in deze tijden voor meer uitdagingen staan. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het niet (helemaal) na kunnen komen van een contract bij later of niet leveren van goederen.
  • Leveranciers die niet of vertraagd leveren.
  • Stijgende energieprijzen of beperkte energielevering.
  • Transportrisico’s die niet meer verzekerd zijn.

Breng samen de risico’s en mogelijke gevolgen in kaart en ga hierover in gesprek. Dat geeft duidelijkheid en ruimte om waarde te creëren. Voor uzelf en voor uw relaties. Die verwachten een verhelderend gesprek over het beheersen van risico’s en natuurlijk passende oplossingen. Zo helpt u uw relaties keuzes te maken in onzekere tijden. Meer weten en leren over risicogericht adviseren? Gebruik de keuzehulp en ontdek welke opleiding het beste bij u past.

Verzekeringen tussentijds actualiseren kan negatieve gevolgen voorkomen
3 maanden voor de contractvervaldatum van het ZakenZekerPlan van Avéro Achmea krijgt u van ons een overzicht van de situatie op dat moment. Maar tussentijds actualiseren van de verzekering kan ook. Wijzigingen mailt u naar accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl. Of u gebruikt hiervoor een vragenlijst op maat in zzp-online. Zo zorgt u ervoor dat verzekeringen blijven aansluiten bij de bedrijfssituatie van uw relaties.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Heeft u vragen? Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 18. Mailen kan ook naar CBDschade@avero.nl.