De MKB Verzuim-ontzorgverzekering: wat is er tot nu toe gerealiseerd?

23 sep 2019
5 minuten
Nieuws

Begin dit jaar organiseerde de NVIA een seminar over de gevolgen van de nieuwe maatregelen loondoorbetaling bij ziekte. Nu zijn we een half jaar verder en hebben de meeste verzekeraars hun productaanbod gereed.

Hoe staat het met de realisatie van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering?
En wat betekent dit voor het advies en de adviseur? Daarover spraken deskundigen, ieder vanuit hun eigen vakgebied, op het seminar van 27 augustus dat de NVIA samen met Adfiz en Avéro Achmea organiseerde.

Genoeg om te bespreken
Welke impact hebben de maatregelen en op wie? Hoe geven verzekeraars hier invulling aan en wat zijn de beleidsoverwegingen? Is het een ‘moetje’ of een kans om juist breed uit te nutten? Wat gaat de MKB Verzuim ontzorgverzekering kosten en hoe zit het met prijsverschillen tussen verzekeraars? Hoe verloopt de beoordeling? Kortom, genoeg om met elkaar te bespreken.

3 toonaangevende deskundigen aan het woord
Beleidsadviseur Antoine Rijnders nam de aanwezigen mee in de visie van het Verbond van Verzekeraars. Directeur Inkomensverzekeringen Karianne van de Stadt lichtte toe hoe de verzuimpropositie van Avéro Achmea eruit komt te zien. Namens VNO-NCW en MKB Nederland vertelde beleidssecretaris Sociale Zaken Anneloes Goossens hoe werkgevers tegen de nieuwe verzuimverzekering aankijken. En Kees Boer vatte na afloop namens de NVIA de dialoog tussen sprekers en deelnemers samen.

Terugblik van het seminar in woord en beeld
Kijk voor een impressie van het seminar in woord en beeld op de website van de NVIA. U vindt daar ook de presentaties van die dag.