Hele team in Leeuwarden weer PE-proof

Nieuws

Voor PE Schade Zakelijk is de Commerciële Binnendienst Schade Bedrijven uit Leeuwarden weer PE-proof tot 2028

21 nov 2022 2 minuten

In oktober en november volgden de collega’s van de Commerciële Binnendienst Schade Bedrijven, met succes, hun Permanente Educatie (PE) Schade Zakelijk. In 3 sessies gingen we op voor het examen. Wij zijn er trots op dat de hele Commerciële Binnendienst in Leeuwarden weer volledig PE-proof is.

De afgelopen weken zaten we met onze neus in de studieboeken. Voor de 1 een hobby, voor de ander bloed, zweet en tranen. Om ons goed voor te bereiden, volgden we een examentraining. Daarna wensten we elkaar met veel spanning in het lijf succes en gingen we aan de bak. Alle acceptanten legden het examen met goed gevolg af. En daar zijn we trots op.

Naast PE Schade Zakelijk zijn ook overige onderdelen in trek
Zo’n 12 collega’s hebben naast het verplichte onderdeel voor Schade, ook het examen PE Inkomen met succes afgerond. Hiervan gaan er zelfs nog een paar door met PE Vermogen en/of PE Hypothecair Krediet. Weer andere collega’s volgden de bijscholing voor het diploma Gevolmachtigd Agent. Kortom, het vergaren van kennis vinden we belangrijk. Deze kennis en verdieping zorgen ervoor dat wij samen met u de klant van maatwerkoplossingen kunnen voorzien.

Met het behalen van de wettelijk verplichte Wft diploma’s voldoen we aan kwaliteitseisen
De Wet op het financieel toezicht (Wft) regelt dat mensen die in de financiële dienstverlening actief zijn en klantcontact hebben, aan kwaliteitseisen moeten voldoen. Dit ter bescherming van consumenten en bedrijven. Sinds 2015 geldt een periodieke PE-exameneis om de diploma’s geldig te houden. Voor zowel medewerkers als voor leidinggevenden binnen de verzekeringsbranche. In april 2022 is de 3-jaarlijkse PE-ronde weer van start gegaan voor iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening.

Kennisniveau blijft hoog door Wft en aanvullende diploma’s
Naast de (verplichte) Wft diploma’s en PE rondes, zijn veel collega’s in het bezit van aanvullende diploma’s. Zoals het Assurantie A-diploma, verschillende branche-diploma’s of het diploma Gevolmachtigd Agent. Op deze manier houden we met elkaar het kennisniveau op peil.

Investeren in kennis is belangrijk als je van toegevoegde waarde wilt zijn 
We volgen regelmatig interne bijscholing en specifieke cursussen om onze vakkennis op peil te brengen en houden. Daarnaast delen we tijdens interne intervisiesessies onze kennis met elkaar. En tijdens masterclasses delen specialisten hun kennis weer met ons. Zo zorgen we er als afdeling voor dat we van toegevoegde waarde zijn voor zowel u als uw relaties.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
De collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 18. Mailen kan ook naar CBDschade@avero.nl.

Ook interessant voor u