Nieuw: Aanvullende WIA verzekeringen laten aansluiten op de werkelijke AOW-leeftijd

28 okt 2020
5 minuten
Nieuws

Per 1 januari 2021 is het mogelijk om de eindleeftijd van onze aanvullende WIA verzekeringen aan te laten sluiten op de werkelijk AOW-leeftijd.

In de huidige verzekering loopt een vergoeding uit de verzekering tot de AOW-leeftijd, gemaximeerd op een vaste eindleeftijd (67, 68, 69 of 70 jaar, afhankelijk van de keuze van de werkgever). Stijgt de AOW-leeftijd? En is de verzekerde eindleeftijd lager dan de werkelijke AOW-leeftijd op dat moment? Dan heeft de verzekerde medewerker een gat in zijn inkomen. Om dit te voorkomen hebben wij een nieuwe mogelijkheid; een eindleeftijd die automatisch aansluit op de werkelijke AOW-leeftijd. Kiest de werkgever om de verzekering per 2021 aan te laten sluiten op de AOW-leeftijd en wordt een medewerker na 1 januari 2021 ziek? Dan sluit de vergoeding gegarandeerd aan op de AOW-leeftijd. 

Heeft u vragen over een WIA verzekering? Bel uw vaste contactpersoon: 055 579 21 00
Of bel uw accountmanager. Wij helpen u graag. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Stuurt u liever een e-mail? Ons e-mailadres is: inkomen.avero@achmea.nl.