Aanpassing in samenwerkingsovereenkomst

8 mrt 2019
Nieuws

Vanaf 2019 is de samenwerking met gespecialiseerde Agro adviseurs intensiever en efficiënter.

Agro samenwerking apart vermeld in samenwerkingsovereenkomstAvéro Achmea werkt samen met intermediairs voor de Agro sector. Met als doel de agrarische ondernemers succesvol te helpen door risico’s inzichtelijk te maken, te ondersteunen bij de implementatie van preventieve maatregelen en passende verzekeringsoplossingen bieden. Avéro Achmea wil de samenwerking met gespecialiseerde Agro adviseurs versterken. Dit vinden wij noodzakelijk voor het bieden van de juiste oplossingen voor de specifieke risico’s in deze sector.  


De Agromarkt is continu in beweging
Globalisering, schaalvergroting, klimaat, dierenwelzijn, digitalisering, wet- en regelgeving hebben veel invloed op de agrarische bedrijfsvoering. Deze risico’s vragen om specialistische kennis en een intensieve samenwerking tussen klant, adviseur en verzekeraar. Verzekeren is niet de enige oplossing. Avéro Achmea blijft met agrarische ondernemers, overheid, adviseurs en belangenorganisaties nadenken over de mogelijkheden om in deze veranderende wereld de risico’s te voorkomen, te beperken en te verzekeren.

Intensievere samenwerking met gespecialiseerde Agro adviseurs
Avéro Achmea gaat de gespecialiseerde adviseur nog meer in haar kracht zetten. De samenwerking met deze specialisten zal vanaf 2019 intensiever en efficiënter worden. De adviseur mag van ons verwachten dat de gespecialiseerde kennis, diensten, verzekeringsoplossingen en het netwerk van Achmea beschikbaar zijn voor het advies aan de klant. De gespecialiseerde Agro adviseur zal daar waar nodig verder opgeleid en ondersteund worden.

Samenwerking vanaf heden vermeld in de SWO
Nu is het voor adviseurs niet altijd duidelijk of de Achmea Agro kennis en capaciteit beschikbaar zijn. In de samenwerkingsovereenkomst (SWO) staat nu vermeld dat er een samenwerking is op het gebied van schadeverzekeringen. Toegang tot de Avéro Achmea Agro schade producten is hiermee niet vanzelfsprekend. Vanaf nu vermelden we in de SWO dat de kennis, producten, diensten en de specialistische ondersteuning van Achmea beschikbaar zijn voor nieuwe en/of bestaande klanten.

Ook niet gespecialiseerde adviseurs met Agro relaties blijven wij ondersteunen
Adviseurs die geen specialist zijn en wel 1 of meerdere Agro relaties hebben, kunnen uiteraard blijven rekenen op onze ondersteuning aan bestaande relaties. Deze kantoren krijgen een aparte ‘Agro Beheer’ vermelding in de SWO. Alleen is het voor deze kantoren niet mogelijk om nieuwe Agro relaties bij ons onder te brengen.

Agro Service Kantoren bieden specialistische kennis voor uw agrarische relaties
Adviseurs zonder een Agro aanstelling bij Avéro Achmea kunnen contact opnemen met 1 van onze Agro Service Kantoren. Dit zijn gespecialiseerde Agro kantoren die adviseurs helpen bij een passend klantadvies in de Agro sector. Op onze website averoachmea.nl/agro-service-kantoren staat meer informatie over de Agro Service Kantoren.