Online workshop akkerbouw sector

Agrarisch

Extra online workshop voor beginnende adviseurs in de akkerbouw sector op 5 oktober 2021

6 sep 2021 1 minuut

Onlangs zijn er op 16 en 21 september workshops georganiseerd voor beginnende adviseurs. Wij hebben hierop zeer positieve feedback ontvangen. Er waren meer aanmeldingen dan dat er plek was. Daarom organiseren wij een extra workshop op dinsdag 5 oktober. Voor adviseurs en collega’s in de binnendienst is deze workshop ook erg leerzaam. Agro-risicoadviseurs Simone de Boer en Erik van Ophoven nemen u dan mee naar een akkerbouwbedrijf. Met veel passie delen zij hun kennis vanuit het veld.

De akkerbouw sector is volop in beweging
Hoe om te gaan met gewasrotatie op de verschillende grondsoorten in Nederland? Dit blijft een uitdaging. Steeds meer agrariërs maken zich klaar voor de toekomst om te komen tot kringlooplandbouw. Onze financiële sector heeft te maken met toename van digitalisering en robotisering. In de akkerbouw is het niet anders, nieuwe innovatieve technieken en hulpmiddelen dragen bij om te komen tot precisielandbouw. Daarnaast zijn er ook bedreigingen zoals prijsstijgingen van agrarische gronden en beperkingen in gewasbescherming. Mooie thema’s die besproken worden in deze workshop.

Programma online workshop 5 oktober
De workshop begint om 10.00 uur en eindigt om 11.45 uur. De agenda ziet er als volgt uit:

  • Ontwikkeling Nederlandse akkerbouw
  • Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB-EU) 
  • Sectoren binnen de akkerbouw
  • Cijfers en trends
  • Gebruikte gebouwen en bewaarsystemen
  • Uitdagingen en kansen

Verdiepingsworkshop in de maak
Net als bij de vorig jaar gehouden workshops melkveebedrijf, zal een 2e workshop een verdieping inhouden. Aan de hand van een echte casus, zullen wij verder inzoomen op risico’s, preventie en de verzekeringsoplossing.

Aanmelden kan tot 1 oktober
Wilt u deelnemen aan deze online workshop? Stuur dan een e-mail naar accountmanager Rolf Awater: rolf.awater@achmea.nl. Vermeld daarbij uw naam en functie.

U ontvangt een uitnodiging via Microsoft Teams
Na uw aanmelding ontvangt u van ons een uitnodiging via Microsoft Teams. MS Teams is op de meeste Windows computers standaard geïnstalleerd. Heeft u nog geen MS Teams? Dan kunt u het programma downloaden via deze link

Heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met Rolf Awater via mail of bel hem op: 06 108 17 226.

Ook interessant voor u