Mantelzorg

Mantelzorg

Zorgen voor een naaste of bekende

Nederland telt ongeveer 3,5 miljoen mantelzorgers. U bent officieel mantelzorger als u langer dan 3 maanden meer dan 8 uur per week voor een naaste zorgt. Een zware, veeleisende taak. Hoort u bij deze groep? De Zorgcoach ondersteunt u graag om uw zorgtaak beter aan te kunnen.

Extra services en vergoedingen voor mantelzorgers
Als u aanvullend verzekerd bent, krijgt u soms een extra vergoeding.

Vanuit de aanvullende verzekering Royaal en Excellent vergoeden wij mantelzorgvervanging 
Wij regelen een vervanger voor mantelzorgers van gehandicapten en chronisch zieken, als de mantelzorger er tijdelijk niet kan zijn.

Mantelzorgondersteuning via Mantelaar
Korting op extra ondersteuning door medisch studenten. Naast de officiële zorg en zorg van de mantelzorger. U krijgt eerst een gratis kennismakingsgesprek met de student, om te zien of het klikt.

Heeft u of uw naaste andere zorg nodig? Bijvoorbeeld intensieve, langdurige zorg in een zorginstelling of thuis? Het Zorgkantoor helpt u verder.

Mantelzorg via Senior Service
Er zijn momenten dat uw mantelzorger (kinderen, buurvrouw, vriendin) er niet kunnen zijn. Momenten waarbij u gezelschap of ondersteuning kunt gebruiken. Denkt u aan: samen koken, samen wandelen, naar de dokter gaan in het ziekenhuis, boodschappen doen, blijven slapen, etc. De vaste medewerkers van Senior Service kunnen er dan voor u zijn. Dit kan eenmalig, vandaag nog, of op vaste momenten. 

Als verzekerde van Avéro Achmea krijgt u 5% korting.

Er zijn ook verschillende wettelijke regelingen voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld kort- en langdurige zorgverlof en deeltijd werken. Heeft u vragen over wet- en regelgeving? Kijkt u dan ook eens op de website van Werk en Mantelzorg.

Meer informatie voor mantelzorgers

  • Verlofregelingen: Rijksoverheid
  • Combinatie van werk en mantelzorg: werkenmetmantelzorg.nl
  • Mezzo is de landelijke vereniging voor mantelzorgers.
  • Mantelzorgers hebben een verhoogd risico op overbelasting. Stichting Mirro helpt u gezond te zorgen.
  • Per Saldo voor informatie en advies over het persoonsgebonden budget en de vergoedingsregeling persoonlijke zorg VPZ.
  • WeHelpen.nl is een online platform dat vraag en aanbod van hulp bij elkaar brengt en organiseert.

Advies nodig?

Neem contact op met onze Zorgcoach. U bereikt de Zorgcoach van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur op telefoonnummer 071 751 00 22.