Beleggen

Beleggen

Heeft u een premieovereenkomst? Dan wordt het geld voor uw pensioen belegd. Het bedrag dat u belegt, bepaalt voor een groot deel hoeveel pensioen u uiteindelijk krijgt.

Uw werkgever bepaalt hoe u kunt beleggen 
Hoe u kunt beleggen is afhankelijk van de pensioenregeling die u heeft. Uw werkgever bepaalt of u kan beleggen in life cycles of dat u ook zelf kunt beleggen. De life cycle waarin u belegt is afhankelijk van het pensioenproduct. En van het risicoprofiel dat u bepaalt.

U bepaalt een risicoprofiel 
Hoeveel risico wilt u en kunt u nemen bij het beleggen? Om dat te bepalen, stellen we u een aantal vragen. Bent u later bijvoorbeeld helemaal afhankelijk van uw pensioen? Of heeft u dan ook andere inkomsten? En ligt u wakker als het slecht gaat op de aandelenmarkt? Uw antwoorden bepalen uw risicoprofiel. Wij passen uw life cycle belegging aan op uw risicoprofiel. Doet u niets? Dan beleggen wij in de life cycle ‘gemiddeld’. Wilt u zelf beleggen? Dan moet u eerst een risicoprofiel bepalen.

Meer informatie over hoe u uw risicoprofiel verandert leest u hier.

U vult uw risicoprofiel online in 
Door in te loggen op Pensioen Online bepaalt u uw eigen risicoprofiel in. Heeft u deze al bepaald? Dan kunt u het hier nog veranderen.

Bekijk meer informatie over beleggen door op de volgende links te klikken
  • Life cycle beleggingen
    Onze premieovereenkomsten kennen 4 life cycles. Wij leggen u graag uit hoe de life cycles werken.
  • Zelf beleggen
    In een aantal pensioenregelingen kunt u zelf beleggingen kiezen. Wij leggen u graag uit hoe dit werkt.
Stel uw vragen gerust aan uw adviseur 
Heeft u vragen over beleggen? Stel deze dan aan uw adviseur. Uw werkgever weet wie uw adviseur is.