Opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI®) 2020

23 jun 2020
Volmachten

We krijgen veel positieve reacties op de praktijkgerichte postbachelor opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement die we samen met Avans Hogeschool organiseren. Speciaal voor mkb-adviseurs die hun kennis over (verzekerd) verzuim en inkomen willen uitbreiden. En meer willen weten over het sociale zekerheidsstelsel. Na de zomer starten we graag weer. Stapt u ook in?

Het is belangrijk om het hele speelveld te kennen
Om Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement te worden, is het belangrijk het hele speelveld te kennen. Van de sociale wetgeving tot en met de positie van intern en extern betrokken partijen.

Wie is er in het speelveld betrokken en heeft welke belangen? En wie neemt uiteindelijk beslissingen? Wat mag je van een bedrijfsarts verwachten? Hoe handel je bij een arbeidsconflict? Wat doe je als een medewerker een voorstel voor passende arbeid weigert? Zijn werkgevers zich wel voldoende bewust van de sturingsmogelijkheden om het verzuim te verminderen? Tijdens de opleiding komen al deze vragen aan de orde.

Praktijkgerichte invalshoek zorgt voor herkenning en levendige discussies

In 9 dagdelen behandelen we:
financieel risicomanagement
arbeidsrecht
verzuim- en verandermanagement
bedrijfskundige benadering van verzuim
pitch adviesvaardigheden

In de opleiding komen alle financieel juridische aspecten bij verzuim en arbeidsongeschiktheid, in relatie met de realiseerbare kostenbesparing, aan de orde.

Er wordt een mondeling examen afgelegd
Na de leergang volgt er geen schriftelijk examen van 3 uur maar een mondeling examen van 45 minuten in de vorm van een adviesgesprek. Zo toetsen we visie, verstand en vaardigheden en de uitslag volgt direct. De gesprekken zijn face-to-face, of via Teams of Zoom als dat vanwege de coronamaatregelen nog nodig is. Een half uur voor aanvang krijgt u een casus toegestuurd waar het gesprek over gaat. De klant tegenover u is de examencommissie.

Reken op gemiddeld 4 uur voorbereiding per lesdag 
Reken op gemiddeld 4 uur voorbereiding per lesdag. De 9 lesdagen zijn 2-wekelijks op dinsdag of woensdag van 15.00 tot 20.30 uur. Goed voorbereid starten aan het examen vraagt minimaal 8 studie-uren.

U ontvangt het erkende postbachelordipoma RVI®
Cursisten die de opleiding succesvol afronden, ontvangen het erkende postbachelordiploma Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) van Avans Hogeschool.

Interesse om in te stappen? Wij horen het graag
Bel Volmachtspecialist Inkomen René van Harrewijn op 06 511 42 304. Of stuur een mail naar 
rene.van.harrewijn@achmea.nl. Dan inventariseren wij de belangstelling voor deze opleiding dit najaar en hoort u snel meer.