Nieuwe schadepakketten van Avéro Achmea: reken op snelheid, gemak en een eerlijke prijs

30 jul 2020
Volmachten

We stellen onze nieuwe zakelijke en particuliere schadepakketten exclusief beschikbaar via volmachten. We maken het afsluiten voor volmachtkantoren dan ook graag zo makkelijk mogelijk. Zo werken we bij Avéro Achmea aan onze ambitie om de beste digitale verzekeraar voor volmachten te zijn. In onze vorige nieuwsbrief vertelde Jaap de Louw er al meer over. Wat zijn de vernieuwingen in ParticulierOpZeker en de BedrijfActiefPolis? En hoe verloopt de uitrol?

ParticulierOpZeker (POZ): bezit en vrije tijd in 1 keer goed verzekerd
Met de 12 nieuwe verzekeringen in POZ verzekeren particulieren in 1 keer bijna alle risico’s op het gebied van verkeer, recreatie en wonen. 

We stellen POZ exclusief beschikbaar via volmachten. Waarbij we ervoor zorgen dat volmachten snel kunnen offreren en afsluiten via Atosi of AWI. Met volledige ketenintegratie via de Online Volmacht Interface (OVI) en AWI. 90% van de particuliere risico’s wordt daarbij online geaccepteerd en we stellen minder vragen. De premie maken we afhankelijk van de persoonlijke situatie en keuzes. Er zijn geen pakketkortingen. Zo garanderen we een eerlijke prijs.

POZ provisie en tekencommissie
De doorlopende provisie staat bij ParticulierOpZeker standaard op 0%, maar kan voor elk product geschoven worden tot 20%. Voor de meeste particuliere producten is de tekencommissie 11%. Voor de producten Woonhuis, Inboedel, Buiten de Deur en Aansprakelijkheid is dit 16%.

POZ is geschikt voor Anva
Volmachtkantoren die met de software van Anva werken kunnen al aan de slag met POZ. De informatie om de producten voor Anva in te regelen staat klaar op volmachtbeheer.nl. POZ is op dit moment nog niet geschikt voor de software van DIAS en CCS.

De BedrijfActiefPolis (BAP) heeft alles in huis voor de MKB-ondernemer
Het pakket bestaat nu uit 10 zakelijke schadeverzekeringen en is geschikt voor ruim 1.200 verschillende bedrijfsactiviteiten. In 2019 startte de gefaseerde uitrol naar volmachtkantoren. Uitbreiding staat voor eind dit jaar op de planning. Net als bij de ontwikkeling van POZ gaan we ook hier voor snelheid, eenvoud en een eerlijke prijs.

Offerte- en premieberekeningen gaan snel via Atosi en vragen minder om een polis te accepteren. De voorwaarden zijn duidelijker ingedeeld en makkelijker te lezen. En als het gaat om een eerlijke prijs: de premie hangt af van de bedrijfsactiviteit. En in de premie zit geen toeslag voor kortingen. Pakketkortingen zijn bij de BAP dan ook niet van toepassing.

Uitgebreidere verzekeringen in de BAP
Iedere bedrijfsactiviteit kent voor elke verzekering uit BAP een eigen premie, de producten zijn modulair opgebouwd en alle tarieven zijn nieuw. We zetten de belangrijkste verschillen met onze huidige Volmacht Zakelijke Producten (VZP) op een rij:

  • Brandverzekering (rubriek bedrijfslocatie): het aantal aanvullende verzekeringen is uitgebreid met Milieu eigen locatie, Eigen gebrek en Buiten de deur. Voor BAP werken we met ‘zachte’ clausules. 
  • Aansprakelijkheidsverzekering (rubriek bedrijfsactiveit): kan nu gesloten worden tot € 5 miljoen. Het is ook mogelijk om de VS en Canada mee te verzekeren voor product- en dienstenaansprakelijkheid. Vanuit de AVB kan nu ook Schade Werknemers (Werkgeverzeker), Milieuschade locatie derden en (voor een aantal bedrijfsactiviteiten) Zuivere vermogensschade meeverzekerd worden.
  • Bedrijfsmobiliteit voor zowel personen als bedrijfsauto’s: voor beide is de no-claimbeschermer beschikbaar. De bedrijfsactiviteit is ook een premiebepalende factor. Klanten met 0-schadevrije jaren krijgen 55% korting op de basispremie. Er zijn geen beveiligingseisen voor auto’s tot € 70.000,-.

1 jaar na de implementatie: zo ervaren volmachten de BAP
Veel volmachtkantoren kozen ervoor om de nieuwe producten aan te sluiten op de software van ANVA. Die implementatie duurde over het algemeen langer dan verwacht. Maar de uitrol zorgde ook voor leermomenten. Zo kunnen storingen, die bij het inregelen kunnen voorkomen, bij volgende implementaties worden voorkomen.

De verzekeringen voor aansprakelijkheid en auto zijn het meest gebruikt. Wel gingen bij een nieuwe release van ons tarief en de acceptatieregels de optiedekkingen van de AVB op slot. Dat betekent dat optiedekkingen niet mogelijk zijn. Deze fout herstellen we snel.

De bedrijfsactiviteit bepaalt de premie voor de autoverzekering. Dat betekent ook dat een nieuwe autoverzekering voor veel segmenten aantrekkelijker is. Maar ook dat de premie voor een aantal segmenten hoger is.

Volmachten waarderen de zachte clausules (geen uitsluiting en een hoger eigen risico) voor verzekeringen die brandschade dekken. Ook zien we dat de nieuwe dekkingen ‘Eigen gebrek’, ‘Buiten de deur’ en de milieuschadeverzekeringen goed worden meegenomen.

Ontwikkeling productstandaard (achter VPI)
ParticulierOpZeker en de BedrijfActiefPolis zijn digitale proposities van Avéro Achmea voor de volmacht. Dat betekent ook dat we de Volmachtbeheer Producten Interface (VPI) actief inzetten. Bij het vaststellen van de premie en het doorlopen van de acceptatiecriteria gebruiken POZ en BAP de rekenboxen en het acceptatiesysteem van VPI. Het doorzetten van gegevens vanuit Atosi naar de backoffice van de volmacht verloopt via de Online Volmacht Interface (OVI). 

U vindt meer informatie op onze website 
Voor productspecifieke kenmerken verwijzen we graag naar onze website. Daar is alles over ParticulierOpZeker en de BedrijfActiefPolis te vinden. U vindt hier ook onze vernieuwde voorwaarden. 

Neem gerust contact met ons op
Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met uw accountmanager of met onze brancheconsultants.