Avéro Achmea coulant voor 75-plussers die rijbewijs willen verlengen

27 aug 2019
Volmachten

De wachttijd voor 75-plussers die hun rijbewijs bij het CBR willen verlengen, loopt op. Dat kan ertoe leiden dat onze klanten onverzekerd raken omdat ze geen geldig rijbewijs hebben. Dat is vervelend. Zeker omdat bij een grote groep geen directe medische aanleiding is. En er puur sprake is van vastlopen in een administratief proces.

75-plussers zijn de dupe van achterstanden bij het CBR
Sommige mensen moeten hun rijbewijs met een medische verklaring verlengen omdat daar een directe medische aanleiding voor is. Voor 75-plussers geldt dit meestal niet. Vaak moeten zij puur vanwege hun leeftijd het administratieve proces doorlopen. En zo worden zij de dupe van de achterstanden bij het CBR. Minister Cora van Nieuwenhuizen komt de gedupeerden tegemoet met een coulanceregeling: de rijbewijzen van 75-plussers zonder aantekening worden 1 jaar verlengd.

De soepelere regels gaan pas in december in, wij volgen het verzoek van het VvV
De Tweede Kamer moet nog instemmen met de coulanceregeling. Op z’n vroegst gebeurt dat in december. Het Verbond van Verzekeraars vraagt verzekeraars hier alvast op te anticiperen en coulant te zijn voor ouderen die schade veroorzaakten terwijl ze met een verlopen rijbewijs reden. Wij volgen dit verzoek.

Dat betekent dat wij verzekerde 75-plussers zonder aantekening 1 jaar lang dekking na het verlopen van het rijbewijs (de oorspronkelijke verloopdatum) bieden. Dat wijkt af van wat we normaalgesproken hanteren bij 75-plussers: 1 maand.