4 redenen om een Ruimtemaker in te schakelen

8 jul 2019
3 minuten
Risicogestuurd adviseren

Wie onderneemt, krijgt de ondernemersrisico’s er gratis bij. Maar beheers ze maar eens, die onzekere factoren die een bedrijf omgeven. Steeds meer ondernemers schakelen hiervoor Ruimtemakers in. Deze risicoconsultants diepen gedetailleerd alle risico’s uit een organisatie op. Ook vertellen ze ondernemers wat ze kunnen doen om deze te beheersen.

Ruimtemakers doen dat anders dan veel andere risicomanagers. Dit zijn 4 redenen om een Ruimtemaker in te schakelen voor risicobeheersing:

 

 1. Ruimtemakers zijn oprecht geïnteresseerd in hun klant
  Ruimtemakers bijten zich vast in alle ins en outs van een onderneming. Ze leren een bedrijf graag tot in de haarvaten kennen, zijn oprecht geïnteresseerd in het productieproces, de dienstverlening en de mensen die er werken. Die pure interesse combineert een Ruimtemaker met een specialisme in risicobeheersing.

 2. Ruimtemakers brengen het gesprek op gang
  Ruimtemakers zitten niet met hun neus in rapportages. Ze faciliteren het gesprek op alle niveaus in een organisatie. De dialoog staat voor een Ruimtemaker dan ook centraal. Het zijn namelijk de medewerkers in een onderneming die weten welke risico’s er in hun werk op de loer liggen. En welke kansen er zijn om bedrijf, productie of dienstverlening succesvol te continueren.

 3. Ruimtemakers creëren inzicht in de onderstroom van een organisatie
  Het praten met medewerkers, management en directie zorgt er ook voor dat Ruimtemakers aanvoelen wat er écht leeft in een organisatie. In de persoonlijke gesprekken doorzien ze snel de zwakke plekken in een onderneming. Misschien is de communicatie in een bedrijf aan verbetering toe. Of schort het aan betrokkenheid van medewerkers. Het zijn de ‘zachte kanten’ die onmiskenbaar van invloed zijn op de handel en wandel van een organisatie.

 4. Ruimtemakers schetsen het complete plaatje
  Ruimtemakers structureren hun bevindingen. Ook scheppen ze helderheid rond onzekerheden en geven ze aan welke maatregelen nodig zijn om de risico’s te beheersen. Beter nog, ze helpen bij het implementeren van die maatregelen in een organisatie.

Meer weten over risicomanagement?
Bekijk dan onze kennispagina over risicomanagement.