Adviseur van de toekomst: je eigen koers bepalen

11 feb 2015
Ondernemen

Je wilt de juiste klanten vinden, beter worden in je werk, je bedrijf laten groeien. Kortom: je wilt vooruit. Juist daarom is het soms goed om even pas op de plaats te maken.

Als consultant van Voorzie kom ik ze geregeld tegen: ondernemers die overal kansen zien en deze ook allemaal willen pakken. Het liefst zo snel mogelijk. Het risico is dat ze daarmee energie verliezen. En dat is slecht voor hun business. Stop even met rennen, denk ik dan ook vaak. Sta even stil. Bij vragen die je richting kunnen geven. Waar staat je bedrijf nu? Waar wil je graag naartoe? En hoe kun je dat doen? Want juist door die vragen grondig te beantwoorden, kun je gerichte stappen maken naar toekomstig succes.

Voor die antwoorden is uiteraard tijd nodig. En vaak ook de blik van een externe expert. Iemand van buiten je organisatie die jou helpt om je koers te bepalen. Vanuit Voorzie bieden we je zo’n expert, via ons thema Identiteit & Richting. Die brengt bijvoorbeeld ontwikkelingen in de branche  in kaart en bespreekt met je hoe je daarop in kan spelen. Denk aan de verschuiving naar online denken en werken. Het is niet genoeg jezelf te laten zien op je website. Je moet ook actief zijn op social media. Dáár zoeken potentiële klanten informatie over adviseurs.

Een Identiteit & Richting-traject: we betrekken daar het liefst je hele bedrijf bij. Want als ook medewerkers een plan dragen, heeft dat meer kans van slagen. En bovendien kunnen juist zíj het verschil maken. Daarom vragen we ook hen naar hun ideeën , ambities en normen en waarden. De kernwaarden die uit zo’n sessie naar voren komen, vatten we samen in een ‘gedragskompas’. We noteren dit kompas op een canvasdoek. Dat hangen we aan de muur, zodat iedereen er dagelijks aan herinnerd wordt en elkaar op de kernwaarden kan aanspreken.

Het is maar één van de manieren waarop we je kunnen begeleiden. Probeer het uit, laat ons met je meedenken en laat goede ideeën werkelijkheid worden. Gun jezelf een stok achter de deur om veranderingen daadwerkelijk door te voeren. Honderden adviseurs maakten al gebruik van onze kennis en ervaring – soms zes maanden, soms twee jaar. En telkens leverde Voorzie maatwerk. Zodat ambitieuze ondernemers ook daadwerkelijk vooruitkwamen.

Ook vooruitkomen? Maak een afspraak met een Voorzie-consultant! Of meld je direct aan voor een workshop of training