WIA Aanvulling Zorg & Welzijn: doelgroep ruimer

Nieuws

WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn: doelgroep uitgebreid

6 dec 2021 2 minuten

Vanaf 2020 biedt Avéro Achmea de WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn aan. Speciaal voor werkgevers die aangesloten zijn bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en werkzaam zijn in de sector Zorg (sector 35). Omdat na 2 jaar is gebleken dat niet alle aangesloten werkgevers in deze sector zitten, laten we deze voorwaarde per direct vervallen.

WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn vanaf nu voor alle aangesloten werkgevers
Vanaf nu bieden we de WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn aan alle werkgevers die aangesloten zijn bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het maakt daarvoor niet uit in welke sector ze werkzaam zijn. Op deze manier kunnen alle aangesloten werkgevers een offerte aanvragen. En zich aanvullend laten verzekeren bij Avéro Achmea. Daarnaast zorgt het ook voor meer duidelijkheid.

Onze WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn in het kort
Als een medewerker door arbeidsongeschiktheid niet of minder kan werken, krijgt hij of zij te maken met de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Met onze WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn verkleint de werkgever het inkomensverlies van de medewerker bij arbeidsongeschiktheid. Het zorgt voor een aanvulling wanneer er geen of een zeer beperkte WIA-uitkering vanuit UWV en het PFZW van toepassing is.

Uw relatie bepaalt zelf hoe hij of zij de medewerkers verzekert
De WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn sluit naadloos aan op de uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid vanuit het PFZW. Hieronder in het kort de belangrijkste kenmerken: 

Aanvulling op WIA-uitkering mogelijk bij een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen 35% en 100%

  • Als werkgever kiest u zelf op welke manier u uw medewerkers verzekert. 
  • Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen de 35% en 80% is er standaard een aanvulling tot 70% van het bruto jaarloon tot de AOW-leeftijd (eventueel gemaximeerd op 67, 68, 69 of 70 jaar).
  • Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen de 80% en 100% kunt u kiezen voor een extra aanvulling van 10% van het verzekerde bruto jaarloon. 
  • Benut uw arbeidsongeschikte medewerker minimaal 50% van zijn restverdiencapaciteit? Dan verhogen wij de WIA-aanvulling automatisch met 5%. 
  • Het maximaal te verzekeren bruto jaarloon is €200.000.

Optioneel: een compensatie voor medewerkers die tussen 15% en 35% arbeidsongeschikt zijn aanvullend meeverzekeren 

  • Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage van minder dan 35% heeft de medewerker geen recht op een WIA-uitkering van UWV of het PFZW. 
  • De medewerker gaat waarschijnlijk minder werken en dus ook minder verdienen. 
  • Bij een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen de 15% en de 35% kunt u ervoor kiezen dat deze medewerker wél een tijdelijke uitkering krijgt.

Let op! Offertes voor de WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn zijn alleen via de Commerciële Binnendienst aan te vragen en staan niet in Atosi. 

Neem voor vragen of meer informatie contact met ons op
Kijk voor meer informatie over de WIA Aanvullingsverzekering Zorg & Welzijn op onze website. Of neem contact op met onze collega’s van de Commerciële Binnendienst. Zij helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur op 055 579 21 00. Of stuur een e-mail naar inkomen.avero@achmea.nl.

Ook interessant voor u