WerkgeverZeker helpt bij zorgplicht van werkgever

Nieuws

WerkgeverZeker helpt werkgever aan zorgplicht te voldoen

6 sep 2021 1 minuut

Volgens de wet zijn bedrijven verplicht zich als een goede werkgever te gedragen. Maar wat houdt goed werkgeverschap precies in? Wat heeft zorgplicht hier mee te maken? En hoe verzekert de werkgever zich tegen de financiële risico’s die dit met zich meebrengt? We helpen u graag op weg.

Goed werkgeverschap in het kort
Volgens de wet ben je een goede werkgever als je als werkgever zorgvuldig bent, geen misbruik maakt van je positie, ingrijpende beslissingen motiveert, verwachtingen waarmaakt, werknemers gelijk behandelt en zorgt voor een behoorlijke verzekering. Het gaat erom dat de werkgever rekening houdt met het belang van zijn medewerkers.
  
Zorgplicht is een onderdeel van goed werkgeverschap 
Goed werkgeverschap houdt ook in dat medewerkers veilig en gezond kunnen werken. Tijdens werktijd of bij werk gerelateerde activiteiten heeft de werkgever een zorgplicht naar zijn medewerkers toe. Zoals zorgen voor goede arbeidsomstandigheden, ziektebegeleiding en preventie. Voldoet de werkgever hier niet aan? Dan kan deze aansprakelijk worden gesteld. Ook als er een ongeval gebeurt tijdens het thuiswerken, een teamuitje of een bezoek aan een klant. 

De WerkgeverZeker verzekering dekt de financiële gevolgen van een ongeval
Ondanks alle maatregelen om aan de zorgplicht te voldoen, kan er toch een ongeval gebeuren. Als adviseur helpt u de werkgever door hem of haar te wijzen op de risico’s en te adviseren over oplossingen. Bijvoorbeeld met de WerkgeverZeker verzekering. Hiermee zijn de meeste werkgeversrisico’s rondom ongevallen van medewerkers gedekt. 

De voordelen van de WerkgeverZeker verzekering:

  • Dekt de financiële risico’s van goed werkgeverschap.
  • Er is geen aansprakelijkheidsvereiste en dus geen juridisch getouwtrek.
  • Thuiswerken, woon-werkverkeer en ongevallen in privétijd zijn meeverzekerd.
  • De dekking is meestal ook van toepassing op hulpkrachten, stagiairs, uitzendkrachten, gedetacheerden en zzp’ers. 
  • Een ruimere dekking dan de Collectieve Schadeverzekering voor Inzittenden.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 18. Mailen kan ook naar CBDschade@avero.nl.

Ook interessant voor u