Bij opkoopregeling langere dekking mogelijk

Nieuws

Verbetering AOV regeling voor agrariërs die gebruikmaken van opkoopregeling overheid

14 feb 2022 1 minuut

Ook kabinet Rutte 4 zet sterk in op het opkopen van agrarische bedrijven gelegen naast natuurgebieden, als onderdeel van het stikstofbeleid. Vorig jaar boden wij uw agrarische relaties met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bij Avéro Achmea hiervoor een speciale regeling. Deze regeling hebben we nu verbeterd.

Vorig jaar boden wij een speciale regeling: langere dekking en persoonlijke ondersteuning
In juli 2021 introduceerden wij voor uw agrarische relaties met een AOV bij Avéro Achmea én die gebruikmaken van de opkoopregeling van de overheid, een speciale regeling:

  • Uw relatie houdt nog 6 maanden dekking nadat het vee van het bedrijf is weggehaald.
  • U kunt een arbeidsdeskundige van Avéro Achmea inschakelen om uw relatie te ondersteunen.

Op basis van eerste klantervaringen verbeteren wij de regeling
In de praktijk zien we dat er vaak vertraging optreedt bij het slopen. Meestal doordat het aanpassen van een bestemmingsplan of het afgeven van een bouwvergunning door de gemeente vaak lang duurt. Ook de financiële afwikkeling door de landelijke overheid is soms behoorlijk traag. Daarom hebben we de regeling aangepast:

  • Heeft uw relatie een langere dekking nodig? Dan verlengen we de dekking na 6 maanden met nog eens 3 maanden. Neem hiervoor contact op met de afdeling Acceptatie en Polisbeheer van AOV Avéro Achmea via: 013 462 10 59.
  • Zijn deze 9 maanden nog niet voldoende voor uw relatie? Dan gaat onze arbeidsdeskundige samen met uw relatie op zoek naar een maatwerkoplossing.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op 
Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur op 055 579 21 00. Of stuur een e-mail naar inkomen.avero@achmea.nl.

Ook interessant voor u