Tijdelijke maatregelen voor AOV-relaties stoppen 

Nieuws

Vanaf 15 april 2022 stoppen de coronamaatregelen voor de AOV

21 mrt 2022 1 minuut

Vanaf het moment dat corona om zich heen greep, dacht Avéro Achmea proactief mee met uw relatie. Voor zowel onze schade- als inkomensverzekeringen. Zo hoefden uw relaties met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) tijdelijke taakaanpassingen en verschuivingen vanwege de coronacrisis niet te melden. Vanaf 15 april stoppen wij hiermee.

Ga na of uw AOV-relaties blijvend ander werk zijn gaan doen sinds de coronacrisis
Tijdens de coronapandemie zijn ondernemers soms tijdelijk ander werk gaan doen, omdat ze hun normale beroep niet meer konden uitoefenen. 

Uw relaties met een AOV hoefden dit tijdelijke andere werk niet te melden 
Als uw relatie arbeidsongeschikt werd, beoordeelden wij de arbeidsongeschiktheid op basis van het tijdelijke andere werk dat uw relatie op dat moment deed. 

Vanaf 15 april moet uw relatie dit andere werk weer aan ons melden
Ook als dat andere werk (nog) tijdelijk is. Dit is belangrijk om te zorgen dat uw relatie bij arbeidsongeschiktheid de juiste uitkering krijgt.

Ga na bij uw relaties met ander werk of het beroep op de polis nog klopt
En pas het beroep of de werkzaamheden aan als blijkt dat het andere werk blijvend is. Zo blijft uw relatie goed verzekerd.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op
Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur via 055 579 21 00. Of stuur een e-mail naar inkomen.avero@achmea.nl.

Ook interessant voor u