Stoppersregeling ook gevolgen voor verzekering

Nieuws

Stoppersregeling varkenshouderij heeft ook gevolgen voor verzekeringen

17 mrt 2021 1 minuut

Varkenshouderijbedrijven in het concentratiegebied Zuid- of Oost-Brabant komen in aanmerking voor subsidie als ze stoppen met hun bedrijf of een locatie van hun bedrijf. Deze regeling heeft ook gevolgen voor de verzekeringen van de varkenshouderijbedrijven die deelnemen aan de stoppersregeling.

Gebouwen
Voor de gebouwen die worden gesloopt, kunnen we regelen dat we alleen de opruimingskosten nog verzekeren. Neem hiervoor contact op met Polisbeheer Agro.   

Varkens
Uiterlijk 8 maanden na dagtekening van de beschikking moeten de dieren zijn afgevoerd (rond 1 juli 2021). Omdat bedrijven zelf de keuze maken hoe ze afbouwen, past u zelf het verzekerd bedrag aan. 

Bedrijfsschade
De uitkeringstermijn kan naar 26 weken worden aangepast. Afhankelijk van de toekomstplannen kan uw relatie bepalen of de bedrijfsschadeverzekering in de toekomst nog noodzakelijk is.

Aansprakelijkheid
De aansprakelijkheid voor het slopen van gebouwen in eigen beheer kan worden meeverzekerd. Voor deze dekking plaatsen wij een clausule op de polis. De premietoeslag bedraagt € 100. Neem hiervoor contact op met Polisbeheer Agro.

Rechtsbijstand
Afhankelijk van de toekomstplannen kan uw relatie bepalen of de rechtsbijstandverzekering in de toekomst nog noodzakelijk is.

Milieu
Afhankelijk van de toekomstplannen kan uw relatie bepalen of de milieuschadeverzekering in de toekomst nog noodzakelijk is.

Ook interessant voor u