RVI PE 2021: Masterclass Zieke medewerker. En nu? 

Nieuws

RVI® PE 2021: online Masterclass Zieke medewerker! Wat nu?

15 mrt 2021 2 minuten

Binnen het PE-programma Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI®) organiseren we met Avans+ een masterclass. Speciaal voor verzuim en inkomen professionals die de relatie tussen organisatie en verzuim nog beter willen begrijpen.

Werkgever met zieke medewerker loopt tegen allerlei problemen aan 
Als personeel zich ziek meldt, om welke reden dan ook, ontstaat er voor een werkgever een probleem. Dat is zeker het geval binnen het mkb waar met een klein personeelsbestand deze ziekte opgevangen moet worden. Daarnaast is een zieke medewerker kostbaar: re-integratie, kosten van vervanging, productieverlies, risico op langere uitval, premieverhogingen. Talloze voorbeelden van onderwerpen waar een werkgever mee te maken krijgt. De Arbodienst begeleidt de medewerker, maar dient uit de aard van die begeleiding (vertrouwen) terughoudend te zijn in advisering van de werkgever.

Ontdek hoe u de werkgever hierbij kan adviseren 
Deze dag is bedoeld om vanuit de optiek van het belang van de werkgever te kijken naar ziekte binnen de onderneming. Wat kan de werkgever juist wel of niet doen? Denk aan passende arbeid, loonsancties, etc. Op deze dag wordt u door trainer René de Wit wegwijs gemaakt in de mogelijkheden die er zijn om de werkgever te adviseren.  

Programma
Op deze virtuele PE-dag (2 dagdelen) komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Re-integratie in de eerste 2 ziektejaren en toepasselijke sancties (door Jack Damen)
  • Re-integratie en functioneren
  • Actualiteiten: slapend dienstverband, transitievergoeding, etc.
  • Praktijkcases  

PE-punten
Cursisten ontvangen de 6 PE-punten die horen bij het erkende postbachelordiploma Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) van Avans+.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar op 25 mei 2021
De deelnamekosten bedragen €320 exclusief BTW. Bel de branchespecialist Inkomen René van Harrewijn op 06 511 42 304 voor meer informatie of aanmelding. Een mail sturen kan ook naar: rene.van.harrewijn@achmea.nl.

Ook interessant voor u