PE bijeenkomsten in april en mei 2022

Nieuws

PE Registeradviseur Verzuim en Inkomensmanagement programma april en mei 2022

21 mrt 2022 2 minuten

Staat u nog niet ingeschreven voor een PE-bijeenkomst? Bekijk dan eens onderstaande interessante PE-bijeenkomsten. En voldoe dit voorjaar al aan uw PE-verplichting voor 2022.

PE Zieke medewerker centraal vanuit bedrijfseconomisch perspectief

12 april - Breda

Als riskmanager verzuim en arbeidsongeschiktheid bent u veel meer dan alleen die polisverkoper. De trends in de markt dwingen u feitelijk al veel langer te bewegen naar een consultant duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid als thema is hot, maar inmiddels best een containerbegrip aan het worden. Het is belangrijk de uitdagingen van de werkgever echt te begrijpen. Want hoe komt het toch dat er zoveel initiatieven zijn rondom de zieke medewerker en dat aan het eind van het liedje de tevredenheid bij de werknemer én werkgever niet heel hoog is? 

In deze update sessie neemt Edwin Vonk u mee in de risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid, waar en hoe te managen. Vanuit diverse belangen bekeken en altijd met een eurobril op. 

PE Praktijkdag arbeidsrecht

21 april - Breda

Er gaat nogal eens wat mis in de dagelijkse praktijk van het arbeidsrecht en dat leidt tot opmerkelijke uitspraken. Waarom krijgt een docent die in de billen van een studente kneep bij ontslag toch een ontslagvergoeding mee? Is het terecht dat er een vakantiedag wordt afgeschreven als ik met mijn moeder van 87 jaar naar het ziekenhuis moet? En waarom is het aanbieden van cocaïne aan collega’s op een personeelsfeest geen reden voor ontslag op staande voet? Waarom moet een werkgever een schadevergoeding betalen aan een werknemer die bij het verlaten van de werkplek over een hek klimt en met zijn ring aan een spijl blijft hangen waardoor zijn vinger wordt geamputeerd?

Het arbeidsrecht is een complex vakgebied. In een relatie tussen werkgever en werknemer gaat er nogal eens wat mis. Vaak blijkt dat (kostbare) fouten voorkomen hadden kunnen worden. Deze studiedag met Jack Damen gaat over veelvoorkomende fouten en bloopers in het arbeidsrecht en wat veel belangrijker is: hoe kunnen dergelijke fouten kunnen worden voorkomen? 

Masterclass Bedrijfskunde voor RVI 1.0 - Organisaties begrijpen

18 mei - Arnhem

Elke organisatie is uniek. Dit bijzondere karakter komt voort uit organisatiekeuzes die bewust of onbewust worden gemaakt door de verantwoordelijken binnen de organisatie. Het verzuim of andere risico’s daarbinnen staan meestal niet op zich, maar zijn symptomen. Het geeft feitelijk ook aan hoe gezond de organisatie is. 

De kern van deze bijeenkomst is inzicht krijgen in dit fenomeen. Dit is nodig, omdat organisaties die echt sociaal innoveren de concurrentie ver vooruit zijn. Sander Boltjes helpt u uw blik en werkaanpak vanuit een bedrijfskundig perspectief te verruimen. 

PE Geen gedoe met personeel

25 mei - Utrecht

Is het werken met personeel een zegen of een vloek? De juridische kant van personeel is niet uw corebusiness. Maar als u vooraf kennis van zaken heeft, is de kans groter dat u problemen vooraf zoveel mogelijk voorkomt of op zijn minst herkent. 

Via Google weet u niet altijd of de informatie wel betrouwbaar is of inmiddels zelfs gedateerd. Daarom leert Suzanne Meijers u in 1 dag op een praktische manier de belangrijkste ins & outs van het arbeidsrecht. 

 

Vragen?
Heeft u vragen of heeft u advies nodig bij uw keuze? Neem dan contact op met Avans+.

Ook interessant voor u