MKB-Nederland is bewustwordingscampagne gestart over de MKB verzuim ontzorgverzekering

21 jan 2020
Nieuws

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn de Beter Geregeld-campagne gestart over de MKB verzuim ontzorgverzekering. Om ondernemers voor te lichten over deze nieuwe verzekering en ze bewust te maken van loondoorbetaling bij ziekte.

Beter Geregeld-campagne
De Beter Geregeld-campagne heeft tot doel dat zoveel mogelijk ondernemers bewust worden van loondoorbetaling bij ziekte en zich hierop voorbereiden. Daarnaast licht deze campagne ondernemers voor over de nieuwe MKB verzuim ontzorgverzekering. Ondernemers kunnen zich op deze manier goed voorbereiden op langdurig ziekteverzuim en hebben dit "beter geregeld". Sinds 1 januari 2020 kunnen ondernemers zich verzekeren van een deskundige ondersteuning en een effectieve aanpak op dit gebied.     

De keuze is aan de ondernemer
Avéro Achmea is 1 van de aanbieders van de MKB verzuim ontzorgverzekering. Overstappen naar deze verzekering is mogelijk, maar het hoeft niet. Werkgevers blijven wettelijk verantwoordelijk voor de re-integratie van zieke medewerkers. Het is dus belangrijk dat ondernemers zich voorbereiden op langdurige zieke werknemers op een manier die bij hun situatie past. 

Bron: MKB-Nederland