Mistgenerator tegen diefstal en inbraak

Nieuws

Mistgenerator: effectieve beveiligingsoplossing tegen diefstal en inbraak

17 jan 2022 2 minuten

Diefstal en inbraak zijn 1 van de grootste risico’s voor een ondernemer. Meer dan 40% van de ondernemers krijgt te maken met een inbraak. Hoe bepaalt een ondernemer nu welk inbraakrisico het bedrijf loopt? En wat zijn effectieve beveiligingsoplossingen? We zetten het voor u op een rij.

Bepaal het inbraakrisico met de Verbeterde Risicoklassenindeling
Het inbraakrisico bepaalt u met de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI). Een instrument dat het inbraakrisico bepaalt op basis van de soort goederen en de waarde ervan. De risicoklasse die hieruit komt, bepaalt het type en de zwaarte van de beveiligingsmaatregelen die nodig zijn om het inbraakrisico te beperken.

Wees alert want de gelegenheid maakt de dief
Ruim 80% van de inbraak- en diefstalschades wordt gepleegd door de gelegenheidsdief. Gemiddeld vindt in Nederland iedere 3 minuten een inbraak plaats. In 2018 waren dit 15.000 inbraken bij zakelijke risico’s. Met een aantal meestal simpele voorzorgsmaatregelen voorkomt een ondernemer al dat de gelegenheidsdief in actie komt:

  • Leg aantrekkelijke goederen niet in het zicht of zet ze vast. 
  • Sluit ramen en deuren en voorzie ze van deugdelijk hang- en sluitwerk.
  • Zorg voor voldoende licht en zichtbaarheid bij het pand. 
  • Zorg voor snelle detectie met een inbraakalarm-, een camera- of geluidssignalensysteem. 

Mistgenerator: wie niet snel is, moet slim zijn
Een alarmsysteem kan duur zijn. En soms ook lastig om in een bestaand pand te installeren. Daarnaast kunnen de maatregelen die hiervoor nodig zijn (bijvoorbeeld rolluiken), het aanzien van een pand behoorlijk beïnvloeden. Een mistgenerator is dan een goed alternatief of een slimme aanvulling op de al aanwezige inbraakwerende maatregelen.

De voordelen van een mistgenerator
De mistgenerator werkt na detectie meteen bij een inbraak of overval. Binnen enkele seconden staat de ruimte vol mist. De goederen zijn niet meer te zien. De dief is volledig gedesoriënteerd. Dit voorkomt dat attractieve zaken worden meegenomen. De mist beschadigt de spullen niet. Er gaat een preventieve werking vanuit. De mistgenerator is vaak snel en makkelijk te plaatsen zonder veel bouwkundige maatregelen. Wilt u zien hoe dit werkt? Bekijk de demonstratievideo van onze partner Mistbeveiliging B.V.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Kijk op onze website voor meer informatie over mistgeneratoren. Heeft u vragen? Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 18. Mailen kan ook naar CBDschade@avero.nl.

Foto: Mistbeveiliging B.V.

Ook interessant voor u