Met uw advies regelen uw relaties zelf een poliswijziging

16 jun 2020
Nieuws

Vanaf 1 juni 2020 kunnen uw relaties met een uitvaart-, overlijdensrisico-, spaar-, lijfrente- en beleggingsverzekering van Avéro Achmea een poliswijziging doorvoeren via hun eigen online omgeving.

In het najaar van 2019 ging averoachmea.nl/mijnleven, een eigen online omgeving voor uw relaties met een levensverzekering van Avéro Achmea, live. Uw relaties kregen hiermee meer inzicht in deze verzekeringen. Ook konden zij een adreswijziging, e-mail en verandering van betaalwijze online doorgeven. We maken nu ook poliswijzigingen mogelijk.

U adviseert over de gevolgen van een verandering
Het veranderen van een levensverzekering heeft vaak fiscale gevolgen. U kent de situatie van uw relatie en kunt het beste adviseren over de gevolgen van een verandering. Uw relatie kan op basis van uw advies dan een weloverwogen beslissing nemen.

Uw relatie kan de verandering zelf online regelen
Uw relatie vindt op averoachmea.nl/mijnleven zijn levensverzekeringen, de bijbehorende mogelijkheden én – per verzekering – de veranderingen die hij online kan regelen. Zo kan uw relatie een levensverzekering afkopen in de nieuwe online omgeving.  

U krijgt een kopie van de correspondentie die we sturen
In sommige gevallen sturen we een offerte. Bijvoorbeeld bij gedeeltelijke afkoop van een verzekering. U krijgt hiervan een kopie, zoals u van ons gewend bent. We wijzen uw relatie dus op het belang van advies, maar helpen hem bij het zelf regelen van veranderingen. We informeren u over de wijziging of status.

Ook uw online mogelijkheden breiden we in de toekomst uit
Zo krijgt u online meer inzicht in uw portefeuille. U kunt uw relatie dan nog beter van dienst zijn met uw advisering.