Masterclass 'Een zieke medewerker! Wat nu?'

Nieuws

Laatste plaatsen masterclass: behaal uw RVI® PE-punten op 20 september 2021

25 aug 2021 2 minuten

Binnen het PE-programma Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI®) organiseren we met Avans+ op 20 september de masterclass ‘Een zieke medewerker! Wat nu?’. Speciaal voor verzuim en inkomen professionals die de relatie tussen organisatie en verzuim nog beter willen begrijpen. Schrijf u snel in. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar.

Werkgever met zieke medewerker loopt tegen allerlei problemen aan 
Als personeel zich ziek meldt, om welke reden dan ook, ontstaat er voor een werkgever een probleem. Dat is zeker het geval binnen het mkb waar met een klein personeelsbestand deze ziekte opgevangen moet worden. Daarnaast is een zieke medewerker kostbaar: re-integratie, kosten van vervanging, productieverlies, risico op langere uitval, premieverhogingen. Talloze voorbeelden van onderwerpen waar een werkgever mee te maken krijgt. De Arbodienst begeleidt de medewerker, maar dient uit de aard van die begeleiding (vertrouwen) terughoudend te zijn in advisering van de werkgever.

Ontdek hoe u de werkgever hierbij kan adviseren 
Deze dag is bedoeld om vanuit de optiek van het belang van de werkgever te kijken naar ziekte binnen de onderneming. Wat kan de werkgever juist wel of niet doen? Denk aan passende arbeid, loonsancties, etc. Op deze dag wordt u wegwijs gemaakt in de mogelijkheden die er zijn om de werkgever te adviseren.  

Programma masterclass 20 september bij Avans+ in Breda
Het programma bestaat uit 2 dagdelen van 10.00 tot 17.00 uur inclusief een lunch. De volgende onderwerpen komen dan aan bod:

  • Re-integratie in de eerste 2 ziektejaren en toepasselijke sancties
  • Re-integratie en functioneren
  • Actualiteiten: slapend dienstverband, transitievergoeding, etc.
  • Praktijkcases  

U ontvangt 6 PE-punten
Cursisten ontvangen de 6 PE-punten die horen bij het erkende postbachelordiploma Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) van Avans+.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar op 20 september
De deelnamekosten bedragen €320 exclusief BTW. Bel onze branchespecialist Inkomen René van Harrewijn op 06 511 42 304 voor meer informatie of aanmelding. Een mail sturen kan ook naar: rene.van.harrewijn@achmea.nl.

Heeft u bij een andere instelling al PE-punten 2021 behaald?
U vindt uw PE-punten terug op uw persoonlijke pagina in het EB-register. Volgde u ergens anders een cursus? Dan kijkt Avans+ graag of deze cursus in aanmerking komt. Bel Daphne Snepvangers, opleidingscoördinator Personal & Corporate Finance op 076 525 88 18 of stuur een mail naar DSnepvangers@instituutscire.nl. Ze helpt u graag verder.

Ook interessant voor u