It giet oan, ûs Jan giet hast mei pensjoen

Nieuws

It giet oan, ûs Jan giet hast mei pensjoen

Het is zover, onze Jan gaat bijna met pensioen

6 dec 2021 2 minuten

Jan Schinkel van de Commerciële Binnendienst Schade Bedrijven in Leeuwarden gaat bijna met pensioen. Hij geeft ons een korte terug- én vooruitblik.

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar volgend jaar 1 april 2022 is het dan toch zover dat ik met pensioen kan. Terugkijkend is het razendsnel gegaan.

Op 17-jarige leeftijd ben ik begonnen bij de plaatselijke Rabobank
Destijds was het nog de Boerenleenbank. In 1973 ben ik daar op de afdeling verzekeringen begonnen als administratief/baliemedewerker. Na deze leuke periode ben ik in 1985 overgestapt naar de Onderlinge verzekeringsmaatschappij OTOS als buitendienstmedewerker. Vrij kort daarna is dit Avéro geworden. Ook ben ik een paar keer gedetacheerd geweest bij een aantal Rabobanken. Uiteindelijk ben ik weer terug naar de binnendienst gegaan. 

Door de jaren heen heb ik diverse functies gehad 
De basis van alle verschillende functies was wel steeds het bedienen van het intermediair in de zakelijke markt. Door mijn buitendienst ervaring kon ik mij heel goed verplaatsen in hun wereld. En nog steeds.

Nu is het tijd om het stokje over te dragen aan de “jeugd” 
Je probeert je kennis en kunde over te dragen aan de collega’s die de naam en het succes van Avéro verder moeten dragen. Dit doe ik bijvoorbeeld door het geven van een “masterclass” over een bepaald product of via de vraagbaak van de dag.  

Ik ben nog niet echt bezig met mijn pensioen
Daarvoor vind ik mijn werk nog veel te leuk. Maar na 48 jaar komt ook aan deze film toch een einde. In het begin zal ik al die leuke en vriendschappelijke contacten met de adviseurs en natuurlijk de collega’s wel enorm missen.

Geen probleem om de vrijgekomen tijd in te vullen
Gelukkig heb ik genoeg hobby’s. Zoals motorrijden, muziek, wat “prutsen” met hout, heerlijk ontspannen in onze volkstuin en klussen zijn er ook voldoende. Daarnaast kan ik mijn zoon vaker meehelpen in zijn hoveniersbedrijf. En als ik even niets weet, dan weet vrouwlief het wel. Ook zij speelt een belangrijke rol in de beslissing om te stoppen met werken. Hoewel zij zichzelf afvraagt of ik het werk wel kan missen. Ook zal ze moeten wennen aan mijn dagelijkse aanwezigheid. Maar door het thuiswerken in deze corona tijd heeft ze hier al aan kunnen wennen. Dus dat komt wel goed.  

Op 1 april 2022 is het tijd om af te zwaaien
Tot die tijd gaan we er gewoon nog voor! Lekker werken tra la la la….  

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Jan en onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 18. Mailen kan ook naar CBDschade@avero.nl

Ook interessant voor u