"Een cyberverzekering heb ik niet nodig!"

Cybersecurity

“Een cyberverzekering? Die heb ik niet nodig!”

28 jun 2021 2 minuten

Dat is inderdaad wat je veel hoort bij ondernemers. “Mijn bedrijf loopt geen risico op cyberincidenten” of “Bij ons valt niets te halen”. Maar elk bedrijf heeft data, is verbonden met internet en werkt samen met andere bedrijven. Bovendien zijn veel cyberaanvallen gericht op het mkb.

Ondernemers denken vaak dat een cyberverzekering niet nodig is
Het nut van een cyberverzekering wordt vaak onderschat. De impact van een cyberaanval is namelijk minder goed in te schatten dan bijvoorbeeld een autodiefstal. Maar de gevolgen ervan kunnen enorm zijn. Daarom is het belangrijk dat uw relatie zich bewust is van de risico’s. Want als een bedrijf getroffen wordt door een cyberincident, kan het volledig stil komen te liggen en is de financiële impact vaak groot. 

Met een risicoanalyse helpt u uw relatie met de bewustwording van cyberrisico’s
Met een uitgebreide risicoanalyse kunt u uw relatie helpen zich bewust te worden van mogelijke cyberrisico’s. Een cyberverzekering kan dan een deel van de oplossing zijn. Voor u als adviseur betekent dit wel een extra uitdaging. Uw rol verschuift dan steeds meer naar dat van risicoadviseur. Met de training Risicoadviseur zet u de eerste stap naar risicogestuurd adviseren. 

Uw relatie is met een cyberverzekering weer snel operationeel na een cyberincident
Met een cyberverzekering kan uw relatie na een cyberincident weer snel door met ondernemen. Daarnaast verkleint het ook de kans op een volgend incident. Achter de cyberverzekering zit een team van experts die uw relatie hierbij helpen. En in geval van een cyberincident zorgen zij voor professionele begeleiding.

De kans op een cyberincident neemt alleen maar toe
De kans dat uw relatie in de toekomst door een cyberincident getroffen wordt, neemt alleen maar toe. Of uw relatie nu een kleine of grote onderneming heeft, het maakt niet uit. Criminelen en hackers worden steeds innovatiever, brutaler en professioneler. Het is niet meer de vraag óf uw relatie getroffen wordt, maar wanneer en wat dan de impact is. Als de ondernemer zich bewust is van de risico’s en de impact, kan hij of zij maatregelen treffen en de financiële schade beperken.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 18. Mailen kan ook naar CBDschade@avero.nl

Ook interessant voor u