Lean management

Wilt u leren hoe u de kwaliteit van uw eindproducten kunt verbeteren door vermindering van variatie in werkprocessen? In deze opleiding leert u hoe u de bedrijfsprocessen in uw organisatie continu systematisch kunt verbeteren.

Inschrijven

 

Wilt u meer informatie over Lean management? Bekijk hier onze brochure.

Opleiding informatie

Lean management

Wat is Lean werken?
Door middel van het officiële lean denken spoort u de oorzaken van verspilling in uw organisatie op. U maakt de processen meetbaar en interpreteert de procesprestaties. Vervolgens gaat u aan de slag met het implementeren van verbeterprojecten.

In de 2-daagse masterclass Lean Management gaat u zelf actief aan de slag in de simulatieomgeving van het Nyenrode Lean Institute. U ervaart hoe het Lean-principe werkt. En wat het voor uw organisatie kan betekenen. Zodat u voortaan alleen nog tijd besteedt aan wat daadwerkelijk waarde toevoegt voor uw klant.

Wat levert de masterclass Lean Management u op?
• verspillingen in de praktijk leren zien én elimineren;
• Value Stream Mapping toepassen (schematische procesweergave);
• het belang van duidelijke en simpele werkinstructies onderkennen en toepassen;
• theorie direct omzetten in praktische verbeteractiviteiten: ‘leren door doen’.

Wie kan deelnemen?
De training past uitstekend bij (financieel) adviseurs die meer willen leren over (het toepassen van) Lean Management of dit naar een hoger niveau willen brengen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen. Daarom mag iedereen deelnemen. U hoeft hiervoor geen tussenpersoon te zijn van Avéro Achmea.

Het programma bestaat uit 5 onderdelen

 1. Theoretische inleiding: wat is Lean en waar komt het vandaan?
 2. Leren zien met andere ogen: inzicht in de Toyota-managementcultuur
 3. Live werken met praktische instrumenten: in de simulatieomgeving van de Nyenrode Universiteit gaat u zelf aan de slag om te ontdekken wat de voordelen van Lean werken zijn. De focus ligt op ervaringsgericht leren. Er wordt gebruik gemaakt van 2 verschillende leeromgevingen. Dag 1 : de modelfabriek en dag 2: de back-office omgeving. 
 4. Vertaalslag naar eigen omgeving: zie het potentieel voor verbetering en leer leiding geven in een hoogproductieve omgeving 
 5. Ontwikkeling van het eigen actieplan: 'de volgende stap'

Wat en waar

Om de Lean Management filosofie te ervaren is het Nyenrode Lean Institute opgericht. Binnen het instituut zijn twee simulatie omgevingen gecreëerd. Een fabriek en een kantoor. ‘Experiental Learning’ loopt als rode draad door de training. Je toetst de theorie direct aan de hand van praktijksimulaties en leert daarmee de lean methodes toe te passen. Je ziet direct wat de verbeteringen zijn en kan de kennis en ervaring die je hebt opgedaan direct toepassen in je organisatie.

Kies uw startdatum

 • 16 en 17 december (nog 5 plaatsen beschikbaar)
 • 4 en 5 april (nog 8 plaatsen beschikbaar)
 • 10 en 11 juni
 • 20 en 21 november

Liever een incompany training? 
Ook de Lean-verbetertrajecten in uw organisatie tot een succes maken en de beoogde resultaten verzilveren? De Lean masterclass verzorgen wij ook incompany! Neem dan contact op met Arno Brons via 06 12 34 56 78 of arno.brons@achmea.nl.

Kostenspecificaties

De kosten voor de 2-daagse training Lean Management bedragen € 1.450 per deelnemer. 

 • De prijs is inclusief koffie, thee en lunch. 
 • U ontvangt een deelnamecertificaat
 • Diner en overnachting zijn optioneel en niet in deze prijs inbegrepen.
 • De prijs is exclusief BTW.
 • Informeer naar de overige betalingsmogelijkheden via traffic.avero@achmea.nl.

Unieke leerervaring

“Het Nyenrode Lean Institute (NLI) biedt als enige in Nederland een simulatie-omgeving waar Lean kan worden ervaren in zowel een fabricage- als in een kantooromgeving. Je krijgt zo een unieke leerervaring door theorie direct om te zetten in praktische verbeteractiviteiten: 'doen is begrijpen'.”
Gert Kamphuis (Lean Agile Coach)

Reviews

Wat zeggen onze deelnemers?

Onze masterclass Lean Management wordt door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een prachtige

9,1 / 10 

Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.Jan Janssen  

“Prettige afwisseling tussen praktijk en theorie. Het enthousiasme van de trainers was heel fijn! Wat mij betreft mag men sneller door de theorie heen gaan.” 


Theo van Duijn sterren 3,5

“Een masterclass op hoog niveau. Fijn dat we eerst de fabrieksomgeving verkenden en toen de kantoorruimte. Dit gaf de mogelijkheid om nog meer verbeteringen te ontdekken.”