Tandartsverzekering

Snel naar...

Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
Tandartsverzekering
 • Hoge vergoedingen
 • Aantrekkelijke premie
 • Extra zekerheid
 • Keuze uit 4 verzekeringen
 • Duidelijk overzicht vergoedingen

Kies de tandartsverzekering die bij u past

U bent ouder dan 18 en wilt uw gebit goed verzekeren? Kies dan 1 van onze 4 aanvullende tandartsverzekeringen. U bepaalt zelf wat u wilt verzekeren en hoeveel premie u wilt betalen. 
 

Onze 4 tandartsverzekeringen

Avéro Achmea biedt 4 verschillende tandartsverzekeringen. U krijgt altijd de beste zorg. Het verschil zit in het bedrag dat wij vergoeden. U kunt zich verzekeren voor € 250, € 500, € 1.000 of € 1.250 per jaar.
 
Bereken uw premie  >>
 
 
T Start 100% vergoeding
 • tandartsconsult, second opinion
 • vullingen, foto's, verdovingen en trekken tanden en kiezen
75% vergoeding
 • overige behandelingen, zoals plaatsen van kronen en bruggen
De maximale vergoeding per jaar bedraagt € 250,-.
T Extra T Extra biedt dezelfde dekking als T Start, maar de maximale vergoeding is € 500 per jaar.
T Royaal T Royaal biedt dezelfde dekking als T Start, maar de maximale vergoeding is € 1.000 per jaar. T Royaal kent een medische selectie. Daarvoor moet u een korte vragenlijst invullen over de staat van uw gebit en de behandelingen die u heeft ondergaan. Bekijk de vragenlijst bij Medische selectie.
T Excellent Met T Excellent worden M-codes voor 75% vergoed. Alle overige behandelingen worden voor 100% vergoed, met een maximum van € 1.250 per jaar. T Excellent kent een medische selectie. Daarvoor moet u een korte vragenlijst invullen over de staat van uw gebit en de behandelingen die u heeft ondergaan. Bekijk de vragenlijst bij Medische selectie.

Behandelingen die wij niet vergoeden zijn:

 • Keuringsrapporten en tandheelkundige verklaringen (C70, C75 en C76);
 • Een afspraak die u niet bent nagekomen (C90);
 • Orthodontie, het corrigeren van de stand van tanden en kaken;
 • Abonnementen voor tandheelkundige zorg;
 • Uitwendig bleken van tanden en kiezen (E97, E98 en E00);
 • Mandibulair repositie apparaat (MRA) Dit is een prothese tegen snurken. Ook de diagnostiek, nazorg (G71, G72 en G73) en volledige narcose hiervan worden niet vergoed.

 

Aanvullende tandartsverzekeringen 2019

Leeftijd Start Extra Royaal Excellent
0 t/m 17 jaar n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.
18 t/m 29 jaar € 13,75 € 20,25 € 36,75 € 54,95
30 jaar en ouder € 15,75 € 22,75 € 41,50 € 59,95

Wilt u alle vergoedingen en premies bekijken?
Kijk op onze digitale vergoedingenwijzer. Hier ziet u snel en efficiënt wat de vergoedingen én voorwaarden zijn voor elke basis- en aanvullende verzekering. Zo ziet u gelijk welke zorgcombinatie het beste bij u past!

 
Digitale vergoedingenwijzer  >>
 

Lees de vergoedingenwijzer 2019 voor een compleet overzicht van de vergoedingen en premies van de basis- en aanvullende verzekeringen.

 
Voor de Tand Royaal en Tand Excellent geldt een medische acceptatie
Wij stellen een aantal vragen over de conditie van het gebit van de aanvrager.  Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt, dan kunt u deze vragen online beantwoorden. Als blijkt dat er veel mondzorg nodig is, kunnen wij deze polis helaas niet aanbieden. U kunt dan wel de Tand Start of Tand Extra afsluiten. Heeft u bij uw oude verzekeraar een tandartsverzekering die vergelijkbaar is met onze Tand Royaal en Tand Excellent? Dan geldt de medische acceptatie niet. Geef dit door tijdens uw online aanvraag.
 
Informatiedocumenten
Voor meer algemene informatie over de aanvullende verzekeringen bekijkt u de Informatiedocumenten van Tand Start, Tand Extra, Tand Royaal of Tand Excellent.
 
Reactietermijnen
Hoe snel krijgt u reactie van ons? Bekijk de reactietermijnen.
 

​​Niet alles is verzekerd
Bij Avéro Achmea bent u goed verzekerd. Toch zijn er ook dingen die niet verzekerd zijn. In onze polisvoorwaarden vindt u een duidelijk overzicht wat wel en niet is verzekerd. Lees daarom de voorwaarden voor u een verzekering afsluit. Het helpt u met het maken van een goede keuze.

Onafhankelijke informatie
Vraag uw adviseur om de verzekering uit te leggen. U kunt de onafhankelijke informatie ook vinden op de website Wijzer in geldzaken.

 
 
Terug naar boven