Geldzaken

Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
​Geldzaken

U bepaalt hoe u uw premie betaalt

Bij het afsluiten van uw zorgverzekering geeft u aan hoe u wilt betalen. Bijvoorbeeld per automatische incasso of acceptgiro. 
 
 

Een betalingsregeling afsluiten


Heeft u een rekening ontvangen? Bijvoorbeeld voor het eigen risico? Geen nood aan de man. Regel een betalingsregeling.


Wat gebeurt er als u niet betaalt?Kunt u soms een rekening niet betalen? Voor een keer is dat niet erg. Voor een langere periode niet betalen heeft wel belangrijke gevolgen.
Uw zorgnota declarerenEenvoudig uw zorgnota online declareren via Mijn Avéro. Of declareer uw zorgnota per post.Uw rekening betalen


U bepaalt zelf op welke manier u de premie en uw zorgkosten betaalt. Bijvoorbeeld met een automatische incasso. Of u betaalt zelf de rekening die u per post ontvangt.


U gaat belastingaangifte doen


Voor de belastingaangifte heeft u soms een overzicht nodig van de gemaakte zorgkosten. En misschien heeft u recht op zorgtoeslag.


Uw eigen risico vooraf gespreid betalen


Betaal het verplicht eigen risico van € 385 in 10 termijnen. U kunt dit jaarlijks aanvragen tot 1 februari. Na deze datum gaat uw verzoek in per 1 februari van het volgende jaar.
Uw betaling is op een andere dag geïncasseerd


Soms kunnen wij geen incasso uitvoeren op de afgesproken datum. Wij begrijpen dat dit vervelend kan zijn.


Hoe berekenen wij de hoogte van de premie?


De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat de basisverzekering vergoedt. Wij bieden graag duidelijkheid over de premieberekening.


Terug naar boven