Iemand anders machtigen

Snel naar...
Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
Iemand anders machtigen​​

Is uw partner uw mantelzorger? En wilt u dat hij of zij voortaan uw zorgzaken regelt? Vraagt uw nog thuiswonende dochter of u een tandartsverzekering voor haar wil afsluiten? Of wordt uw kind binnenkort 12 jaar? En wilt u de zorgzaken voor uw kind kunnen blijven regelen? Dat kan. Avéro Achmea moet zich netjes aan de privacywetgeving houden. Daarom hebben we eerst toestemming nodig van de verzekerde. Kijk waarvoor u iemand kunt machtigen en regel het eenvoudig.
 

Waarom u toestemming moet geven

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat persoonsgegevens beschermd worden. Daarom mogen we volgens de wet nooit zomaar persoonsgegevens met iemand anders dan uzelf delen. Of de polis op verzoek van iemand anders aanpassen. De verzekerde moet hiervoor eerst toestemming geven. En dat geldt zelfs al voor kinderen vanaf 12 jaar.

U kunt via een machtigingsformulier​ uw partner of iemand anders machtigen om namens u gegevens bij ons op te vragen of te wijzigen.

U kunt een machtiging aanvragen voor:

  • Financiële gegevens (eigen risico, betalingsregeling of betaalwijze)
  • Persoonlijke gegevens (polisgegevens en NAW-gegevens)
  • Medische gegevens: (vergoedingen, medicijnen en zorgkosten)
  • Alle gegevens
 

Invullen van het formulier

U kunt het machtigingsformulier uitprinten, invullen en ondertekenen. Wij kunnen een machtiging alleen in behandeling nemen als beide handtekeningen onderaan het formulier staan, let hier dus alstublieft op.

 

Opsturen per post

U kunt het ingevulde en ondertekende formulier in een envelop met postzegel sturen naar:

Avéro Achmea Zorgverzekeringen
Postbus 440
2300 AK Leiden

 

Verwerken van uw machtigingsaanvraag

Wij streven er naar om uw machtigingsaanvraag binnen 7 werkdagen te verwerken. Zodra wij het formulier verwerkt hebben, sturen wij de gemachtigde per post een bevestiging van de machtiging.​

Terug naar boven