Grip op Verzuim en WGA

Snel naar...
Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
Grip op Verzuim en WGA: een totaaloplossing voor (ex-)medewerkers

Gemak en geen zorgen voor de werkgever, en een snelle inzet van de zieke medewerker.

Als werkgever moet u het loon van uw zieke medewerkers 2 jaar doorbetalen. Is een medewerker daarna nog steeds ziek en komt hij in de Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) terecht? Dan bent u ook verantwoordelijk voor de WGA-uitkeringen. En wel voor maximaal 10 jaar. Ook bent u verplicht verzuimbegeleiding en re-integratie in te zetten, zodat uw medewerker weer snel aan het werk kan.

Sinds 2014 gelden bovenstaande verplichtingen niet alleen voor zieke -en arbeidsongeschikte medewerkers bij u in dienst, maar ook voor zieke –en arbeidsongeschikte ex- medewerkers. Daarmee vallen ook de Ziektewet-uitkeringen in de eerste twee jaar –en WGA-uitkeringen voor die ex- medewerkers onder uw verantwoordelijkheid. Dat betekent mogelijk veel rompslomp en hoge kosten voor u als werkgever. Grip op Verzuim en WGA biedt u een combinatie van loondoorbetaling, Ziektewet, WGA en verzuimmanagement. Hiermee regelen we de zaken voor u en zorgen we dat u voldoet aan alle wettelijke verplichtingen. Door de regie op de het hele proces zorgen we -samen met u- voor een snelle inzet van medewerkers en lagere kosten.

 

Wilt u ons product vergelijken met andere aanbieders? 

 

  1. Informatiedocument Ziekteweteigenrisicodragersverzekering
  2. Informatiedocument Verzuimverzekering
  3. Informatiedocument WGA ERD

 

De informatiedocumenten zijn opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt aan deze informatiedocumenten geen rechten ontlenen. Met het informatiedocument kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. Het informatiedocument helpt u onze verzekering te vergelijken met andere aanbieders. tiedocumente zijn opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt aan deze informatiedocumenten geen rechten ontlenen. Met het informatiedocument kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. Het informatiedocument helpt u onze verzekering te vergelijken met andere aanbieders.

 

 

Wilt u meer informatie?
In de brochure Grip op Verzuim en WGA leest u meer over de totaaloplossing voor (ex-)medewerkers. U vindt deze brochure onder ‘Alle relevante downloads’.

Heeft u vragen over uw verplichtingen als werkgever? U kunt hier alle informatie vinden.

 

Terug naar boven