Bekijk ons aanbod

Snel naar...
Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
afbeelding man achter bureau

Bekijk ons aanbod

Uw bestaande WGA Uitstapverzekering bij Avéro Achmea stopt op 31 december 2016

Door de wetswijziging voldoet uw bestaande WGA Uitstapverzekering niet meer. Deze stopt dan ook.

Wilt u van ons een aanbod om het eigenrisicodragen te verzekeren?

Wilt u eigenrisicodrager worden of blijven? Graag krijgen wij van u dan extra gegevens. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld het aantal flexwerkers dat bij u werkt. Met deze extra gegevens kunnen wij u een aanbod doen op maat gemaakt voor uw bedrijf.

Geef uw gegevens gemakkelijk door via het Meldloket Bent u uw inloggegevens kwijt? Of heeft u deze nog niet van ons gekregen?

Geen probleem! Vraag een (nieuwe) gebruikersnaam en wachtwoord aan via: avero@verzuimdata.nl. Zet dan alstublieft uw polisnummer erbij.

Geef op tijd uw keuze aan ons door

Eerder had u tot 1 september de tijd om te reageren op ons aanbod. Wij merken dat veel werkgevers meer tijd nodig hebben om te kiezen tussen publiek verzekeren of eigenrisicodragen. Daarom hebben we besloten onze reactietermijn aan te passen. Ook de Belastingdienst geeft hier ruimte voor. Onze nieuwe reactietermijnen zijn:

  • Heeft u een aanbod voor Grip op Verzuim en WGA gekregen?
    Geef dan uw keuze vóór 15 november aan ons door.
  • Heeft u een aanbod voor de WGA Uitstapverzekering gekregen?
    Geef dan uw keuze vóór 1 december aan ons door.

Doet u niets? Dan kunnen wij geen garantstelling bij de Belastingdienst afgeven. U keert dan automatisch terug naar de publieke verzekering bij het UWV. Een publieke verzekering bij het UWV heeft voor een eigenrisicodrager voor de WGA die terugkeert naar het UWV een verplichte looptijd van minimaal 3 jaar. Dat betekent dat u dan pas over 3 jaar opnieuw kunt kiezen tussen publiek of privaat verzekeren.

U hoeft pas op 1 juli 2017 eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden

Om onze ‘Grip op Verzuim en WGA’ en ‘WGA Uitstapverzekering’ af te sluiten, moeten u ook eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden. Nu de reactiedatum voor het eigenrisicodragerschap voor de WGA is verschoven, hoeft u pas op 1 juli 2017 eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden. Wij zorgen dat we op tijd uw aanvraag indienen bij de Belastingdienst. Tot 1 juli 2017 is het Ziektewet-risico dan nog verzekerd bij het UWV. U betaalt pas per 1 juli 2017 premie voor het eigenrisicodrager voor de Ziektewet. Belangrijk is dat u ook langdurig zieke ex-medewerkers op tijd (in de 42e week van ziekte) aan ons opgeeft. Want komen zij later in de WGA? Dan vallen zij onder onze verzekeringen ‘Grip op Verzuim en WGA’ of ‘WGA Uitstapverzekering’.

 

Terug naar de Homepage

 

Terug naar boven