Zaken Zekerplan Rechtsbijstandsverzekering Bedrijven

Snel naar...

Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
Avéro UBR
 • Deskundige hulp bij juridische conflicten
 • Dekt ook proces- en incassokosten
 • Aantrekkelijke pakketkorting, oplopend tot 8%

Zo kunt u zorgeloos zakendoen

Met deze verzekering krijgt u professionele juridische bijstand bij zakelijke conflicten en zijn de kosten voor advocaat, proces, incasso, reis en verblijf verzekerd.

Een juridisch conflict; niemand wil het, maar toch kunt u erin verwikkeld raken. Met aanzienlijke kosten tot gevolg. Met onze Rechtsbijstandverzekering Bedrijven kunt u een beroep doen op deskundige rechtsbijstand. Onbeperkte juridische hulp van de specialisten van Achmea Rechtsbijstand, ruim 500 onafhankelijke juristen.

Dit is wel en niet verzekerd

Wel verzekerd is o.a.

 •  Rechtsbijstand bij het verhalen van uw schade op een ander.
 •  Rechtsbijstand bij een geschil over arbeidsrecht.
 •  De inschakeling van externe specialisten voor € 30.000,- per gebeurtenis.
 •  Rechtsbijstand door een advocaat naar eigen keuze tot € 10.000 per gebeurtenis. Als volgens ons een gerechtelijke of administratieve procedure gevoerd moet worden waarbij een advocaat niet wettelijk verplicht is.
 •  Incassobijstand bij een geschil over een niet betaalde rekening van € 100 of meer.

Niet verzekerd is o.a.

 •  Rechtsbijstand bij een geschil dat al speelde voordat u de verzekering afsloot.
 •  Rechtsbijstand als het belang van uw verzoek minder dan € 450 bedraagt.
 •  Rechtsbijstand bij een geschil over een belastingaangifte.

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze voorwaarden Rechtsbijstandsverzekering Compact

Bescherming tegen uw brancherisico's

U bent aan de slag gegaan voor een opdrachtgever, maar deze weigert nu te betalen voor uw diensten? Of u heeft een horeca-onderneming en lijdt schade omdat een leverancier te laat levert? Bij zakelijke conflicten krijgt u dankzij onze Rechtsbijstandverzekering uitstekende juridische hulp.

Voorbeeld uit de praktijk

Arnold van Ves, eigenaar van een cateringbedrijf, is uiteraard afhankelijk van zijn leveranciers. Vlak voor een groot event bleek een van zijn leveranciers, ondanks de gemaakte afspraken, niet te kunnen leveren. Het gevolg: hij was niet in staat zich aan de gemaakte afspraken met zijn eigen klant te houden. Deze stelde hem aansprakelijk voor de geleden schade. Dankzij de snelle en adequate inzet van een jurist van Achmea Rechtsbijstand kon Arnold alle kosten verhalen op zijn leverancier.

Stel uw verzekering samen

Wij bieden u de Rechtsbijstandsverzekering Optimaal. Hiermee bent u verzekerd van rechtsbijstand bij geschillen over het verhalen van schade, over arbeidsrecht, over diensten die u aantrekt en goederen of diensten die u zelf levert.

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze voorwaarden Rechtsbijstandsverzekering Optimaal.

Voor als u en uw medewerkers veel op de weg zitten

Zitten u en uw medewerkers veel op de weg? Dan kunt u ervoor kiezen om de Rechtsbijstandsverzekering Optimaal uit te breiden met de dekking Bedrijfsmotorrijtuigen. Ontstaat er een geschil met het verzekerde voertuig, dan is juridische bijstand verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer uw medewerker met zijn bedrijfswagen betrokken raakt bij een ongeval en de schuldvraag onduidelijk is.

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze voorwaarden Rechtsbijstandverzekering voor bedrijfsmotorrijtuigen Optimaal.

Handig om te weten

De voordelen van Avéro Achmea: onafhankelijke juristen, alles in één pakket en korting:

 • Altijd onafhankelijk

  De rechtsbijstandverzekeringen van Avéro Achmea worden uitgevoerd door de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. Zo staan uw belangen gegarandeerd voorop.

 • Al uw bedrijfsrisico's verzekerd in één pakket

  De Rechtsbijstandverzekering is onderdeel van het Zaken Zekerplan; al uw verzekeringen in één pakket.

 • Meerdere verzekeringen? Korting!

  Sluit u binnen het Zaken Zekerplan verzekeringen in meerdere rubrieken af, dan krijgt u korting. Deze kan oplopen tot maximaal 8%.

Ook zorgeloos zakendoen?

Laat u adviseren over de Rechtsbijstandsverzekering door een onafhankelijke, deskundige adviseur. Hij of zij geeft uw bedrijf professioneel advies en houdt altijd rekening met uw situatie, financiële mogelijkheden en speciale wensen.

Wilt u ons product vergelijken met andere aanbieders?

 
De informatiedocumenten zijn opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt aan deze informatiedocumenten geen rechten ontlenen. Met het informatiedocument kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. Het informatiedocument helpt u onze verzekering te vergelijken met andere aanbieders.
Terug naar boven