Zorgplicht bij beleggen

Snel naar...

Zorgplicht bij beleggen

​Zorgplicht bij beleggen

​Met de nieuwe pensioenwet is ook de zorgplicht bij beleggen van kracht geworden. Deze geldt voor pensioenregelingen op basis van beleggingen, waarbij beleggingsvrijheid voor medewerkers door de werkgever is toegestaan.

​Beleggingsvrijheid toestaan
U bepaalt eerst of u beleggingsvrijheid voor uw medewerkers toestaat binnen het pensioen.

  • U staat geen beleggingsvrijheid toe
    De zorgplicht is niet van toepassing op uw pensioenregeling. In dat geval biedt u uw medewerkers 1 fonds aan of laat u hen deelnemen in het Standaardprofiel. Informatie over het Standaardprofiel vindt u in onze brochure 'Premie Beheer Pensioen voor uw werknemers'.
  • U staat beleggingsvrijheid toe
    De zorgplicht is van toepassing op uw pensioenregeling. Uw medewerkers kunnen dan de verantwoordelijkheid voor de beleggingen van ons overnemen. Zij kiezen dan voor opting-out en vullen een vragenlijst in om tot een persoonlijk beleggerprofiel te komen. Zij kunnen dit geadviseerde profiel aanhouden of hiervan afwijken en zelf kiezen uit (een mix van) onze beleggingsfondsen of uit een van onze 3 beleggerprofielen.


Meer informatie
Voor meer informatie over de zorgplicht bij beleggen kunt u terecht bij uw adviseur. Voor uw medewerkers is de brochure Uw pensioen, onze zorg beschikbaar. Meer informatie over onze beleggingsfondsen en de rendementen van deze fondsen vindt u in de brochure Beleggingsfondsen.
 
Meer informatie en documentatie is beschikbaar via samenmeerwaard.nl.
 
 
Terug naar boven