Verzuim Stop Loss Calamiteit
Omdat u bij zieke medewerkers onverwacht hoge kosten voor loondoorbetaling wilt voorkomen

Verzuimverzekering Stop Loss Calamiteit

Financiële zekerheid bij onverwacht hoge verzuimkosten

U heeft voldoende financiële middelen om de verzuimkosten van uw medewerkers door te betalen. Maar u wilt graag onverwacht hoge kosten voorkomen. Bijvoorbeeld als iemand langer dan gemiddeld ziek is of omdat er meer medewerkers dan gemiddeld ziek zijn. Dan kiest u voor de Verzuimverzekering Stop Loss Calamiteit van Avéro Achmea, met een eigen risico in geld in plaats van tijd. U weet elk jaar precies wat u zelf maximaal betaalt voor zieke medewerkers. Deze verzekering is geschikt voor bedrijven met 25 tot 250 medewerkers.

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. De adviseur kent uw bedrijf en uw bedrijfsrisico’s. Zo bent u verzekerd van een goed advies. 

3 redenen om deze Verzuimverzekering Stop Loss Calamiteit te kiezen 

 • U kunt precies voorspellen wat uw maximale kosten zijn voor het doorbetalen van loon bij ziekte
 • Uniek: volledige uitkering boven het eigen risicobedrag, zonder maximum
 • Wij verhalen schade voor u als het verzuim veroorzaakt is door iemand anders

Bekijk wat u verzekert met onze Verzuimverzekering Stop Loss Calamiteit

Wel verzekerd

 • alle medewerkers van 16 jaar tot de AOW-leeftijd die niet ziek zijn op de ingangsdatum van de Verzuimverzekering
 • voorheen zieke medewerkers die 4 weken onafgebroken hersteld zijn
 • gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerkers voor het deel dat zij nog werken

Niet verzekerd

 • wanneer de werknemer al ziek was bij aanvang van de verzekering
 • wanneer er sprake is van fraude

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze voorwaarden Verzuimverzekering Stop Loss Calamiteit of neem contact op met uw adviseur.
Voorwaarden Verzuimverzekering Stop Loss Calamiteit

Bekijk alle Verzuimverzekeringen voorwaarden:
Voorwaarden en meer

Bepaal zelf wat u verzekert met onze Verzuimverzekering Stop Loss Calamiteit

Met een Verzuimverzekering Stop Loss kiest u voor een eigen risico in geld. U stelt deze verzekering op maat samen door te kiezen voor:

 • dekkingspercentages voor het 1e en 2e jaar
 • eigen risicofactor (uw ‘normale’ verzuim keert de factor van het eigen risico dat u wilt lopen). Deze factor ligt tussen 0,7 en 1,5 en kiest u zelf
 • meeverzekeren van werkgeverslasten
 • meeverzekeren van aanvullende arbodienstverlening

Kies de arbodienstverlening die bij u past 

Naast de verplichte loondoorbetaling, heeft u ook te maken met de ‘Wet verbetering poortwachter’. Deze verplicht u om arbodienstverlening aan te bieden aan uw medewerkers. Volgt u niet alle verplichte stappen, dan kunt u een sanctie van het UWV krijgen. U kunt uw Ziekteverzuimverzekering dan ook uitbreiden met een speciale module Verzuimmanagement. Er zijn 2 verschillende:

 • Verzuimmanager Compleet
  Optimale ondersteuning vanaf de eerste dag dat uw medewerker zich ziek meldt. U voldoet hiermee altijd aan uw verplichtingen. zowel op het gebied van het voorkomen van verzuim en verzuimbegeleiding als op het vlak van re-integratie. Zet de bedrijfsarts deskundigen in? Dan zijn de kosten daarvan ook gedekt.
 • Verzuimmanager Basis
  Prima arbodienstverlening tegen een laag tarief. Hierbinnen vallen de standaardhandelingen zoals verzuimregistratie, begeleiding en voortgangsbesprekingen. Alle overige kosten, bijvoorbeeld voor interventies en spreekuren, betaalt u aanvullend.

Bij verzuim snel weer aan het werk 

Is een van uw medewerkers ziek? Bij onze Verzuimverzekering Stop Loss Calamiteit kunt u arbodienstverlening meeverzekeren. Zo krijgt u de juiste hulp.

Wilt u ons product vergelijken met andere aanbieders?

De informatiedocumenten zijn opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt aan deze informatiedocumenten geen rechten ontlenen.

Met het informatiedocument kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. Het informatiedocument helpt u onze verzekering te vergelijken met andere aanbieders.

Bekijk het informatiedocument

Verzuimverzekering-stop-loss

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.