Zorgpas

Neem uw zorgpas mee naar uw zorgverlener

Gaat u naar uw zorgverlener? Dan wil hij graag weten hoe u verzekerd bent. Een zorgpas kan hier handig bij zijn.

Zonder zorgpas bent u ook goed verzekerd
Uw zorgverlener kan ook vragen om uw legitimatiebewijs zoals uw paspoort of rijbewijs. De zorgverlener kan ook hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Heeft u geen zorgpas? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt gewoon de zorg die u nodig heeft.

U kunt altijd een nieuwe zorgpas aanvragen
Bent u uw zorgpas kwijt? Of heeft u deze niet ontvangen? Vraag dan een nieuwe zorgpas aan. U krijgt de zorgpas binnen 10 werkdagen gratis thuisgestuurd.

Gaat u naar het buitenland?
Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft. Heeft u voor het land waar u naartoe gaat een zorgpas nodig? En u bent de pas kwijt? Neem dan een kopie mee van uw polis. En zet het telefoonnummer van de alarmcentrale Eurocross Assistance (+31 71 364 18 50) in uw mobiele telefoon. Gebeurt er iets vervelends? Bel met Eurocross Assistance.

Wat is de zorgpas met EHIC?
De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u op de achterkant van uw zorgpas. Deze is persoonsgebonden, gratis en geldig in alle landen binnen de EU/EER. Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. U moet wel in Nederland een basisverzekering hebben.

Wat krijgt u niet betaald met de zorgpas met EHIC?
De EHIC dekt geen medische kosten als u of medeverzekerden speciaal naar het buitenland reizen om daar een medische behandeling te krijgen. U kunt de EHIC niet gebruiken als uw basisverzekering is beƫindigd of opgeschort (detentie). Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het standaard zorgpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet. Neem contact op met Eurocross om het zeker te weten (+31 71 364 18 50).

Veelgestelde vragen

Ik heb een zorgpas van iemand anders gevonden. Wat moet ik doen?

U hoeft niets te doen. U mag de zorgpas doormidden knippen en weggooien.

Hoe zit het met mijn eigen bijdrage en de EHIC?

Eigen bijdrage betaalt u volgens de wetgeving van het land waar u de zorg krijgt. Krijgt u hiervoor een nota? Stuur deze dan naar ons toe. Dan kijken we of we de eigen bijdrage vergoeden.